Floria Putrajaya 2016

Bismillahirrahmanirrahim...As salam...

Mula je cuti rupanya Festival Floria dah bermula.  Tahun-tahun sebelum ni selalu tak sempat, sebab suami masa tu bukan kerja di Kuala Lumpur lagi.  Jadi, tahun ni encik suami makbulkan impian puan isteri nak gi tengok bunga. yeayyy. Kiranya ni first time pergi la. Pergi sebab nama..nak tengok bunga shantek shantekkk. Bayaran masuk adalah RM7.50 untuk pemegang IC warganegara Malaysia. Nak beli tiket kena beratur panjangg..dahsyatttt



Kitorang dari Bangi, ambik sepupu encik suami dan adik emy.
Pakai waze search ke Presint 4, Putrajaya.


Pergi tak bawa dslr...guna kamera fon masing-masing je, sebab tu gambar mcm2 rupa..pastu malas nak edit..tapi nak tempek dalam blog jugekkk


lawa aih orang-orang pakai skirt sayur-sayuran nihh
orang-orang katakuh??
muka shining oily dari berpanas masuk tempat econ.gigih!

cahaya terlebih..
fly babeyyy!


membajett..muka tak ready..siapa la take picture niii
haa..sape suruh dulu2 tak bawa ai dating kat kebun bungaa..tebus balik aa sekaranggg 


ni my adik pompuan yang bongsu..die kerja kat Bangi..asal weekend je roger ai. 
Nak menempel aje keje nyaaa. Adik oh adik..

Ada kawasan salji jugaak...tak mampu kesejukkan walaupun background nya berjaya acah acah winter sonata sebab cuaca sangat panaih aihhh. better sesiapa yang nak datang sini bawa bekal air masak dan jugak air elektrolit macam 100plus atau revive.  semua ni balik pakat sakit kepala, especially me la..migrain terokkk =_=

bengkok kaki kak oi nak selpie


adik oh adikk

ni pintu masuk nak ke tempat salji tu..


wefie lagiii

dan lagiiii


shantekkk nya susun bunga macam kat belakang tu kan. 


romantika de amor

jumpa cermin jadi tinggi
ada cermin jadi rendah ketot bulat..ngeri nak tnjuk sini. haha!

together!
 ada akak jaga tempat ni sudi ambikkan pic kitorang

seni yang buat ai terpegun seketika

cakkkk!

siput pun comel aih kalau jadi bunga..cantik!
macam macam lagi yang cantik

ni pun menarik perhatian jugakkk

Banyak bunga yang cantik-cantik..tapi tak sempat ambik gambar sebab jalan cepat-cepat just tengok dan singgah sekejap-sekejap.  Cuaca sangat panas, jadi sesiapa yang nak bawa anak kecil atau baby kena fikir banyak kali. Kesian dorang. Yang dewasa boleh la tahan tak meragam, balik umah telan ubat kann.


Okey la pengalaman first pergi Festival Floria 2016 ni.Pastu lepas je kitorang keluar dari sana dalam pukul3 petang, dah teduh dan redup..hujan lebat kemudiannya. SO, ada kebaikkan juga pergi tengahari ni sebab sekarang kan musim hujan lebat waktu petang. Untuk elakkan badan sakit dan tak sihat better pakai topi, bawa payung dan juga bawa minuman elektrolit..haus k sakit kepala k minum..jangan risau nak terkucil sebab tandas di sediakan. testimoni encik suami yang pergi tandas katanya selesa..sebab ada penghawa dingin.hihihi  

Thanks for reading!

No comments: