Sehati Sejiwa 2015.

Bismillahirrahmanirrahim...As salam...

Kenangan manis kau dan aku..takkan terhapus..duri ranjau dalam bercinta..lumrah duniaa. Heh, mood nak nyanyi pulak mengenangkan memori tahun lepas ni. Ni cite ngan budak-budak tahun lepas. Bulan Ogos,masa bulan kemerdekaan, kena lah penuh dengan semangat patriotisme supaya dapat diserap dengan jayanya oleh murid-murid sekeliling jugak khennn.  Jom buat bendera!


Bendera sehati sejiwa berjaya dihasilkan. Walaupun berbeza dengan asal. 
Eh, janji cantik! cantik kerrr???


Sebenarnya nak siapkan bendera SEHATI SEJIWA tu makan masa hampir tiga hari jugak.
Cikgu lukis dulu. Pastu baru mewarna dengan budak-budak. itu pun, iols kena buat dua kumpulan, tak boleh seploh tu mengaler serentak, hancusss i punye hati jiwa nii. Penat tau lukis, mesti la nak hasil yang superb jugak kan. 


Sekumpulan mewarna, sekumpulan tengok jerr duluu.
Muncung aje cikgu.
Cikgu garang tak? k bai.


Mewarna bersama, mesti guide deols ni..
Ni pun, sakit hati jiwa sampai ke jantung, bila ada yang salah colour jalur, 
Tertitis di bahagian lain. eh, tu kaler merah tau.


Dah..dah..sebelum cikgu sakit jantung tengok uols merosakkan hati jiwa ke jantung cikgu, baik cikgu buat sendiri.  Okeyla, dorang warna asal ada warna, cikgu perhalusi lagi bagi kemas.  Alhamdulilllah..siap jugak.  Seronok murid-murid tengok hasil karya yang deols buat cantikk!


Bergambar kenangan dengan anak-anak kesayangan. Murid tahun lepas 10 orang.
 Parti pembangkang betol budak tiga orang pakai baju putih tu, Kan semua pakai merah hariniii.


Sempena bulan kemerdekaan jugak, buat hiasan sudut Satu Malaysia. 
Budak-budak ni comel ya amat, geram cikgu nak gomol-gomol tapi cikgu kena behave kan.
cikgu = garang


siap dah! tambah yang memang sedia ada, cikgu dulu yang buat. 
iols tambah sikit je, bagi penuhkan sudut ni.


Fuhhh..budak-budak balik baru boleh senyum.
haha..cikgu oh cikgu.

Bukan apa, depan murid kena garang..kalau tak, tak terkawal kelas, jadi jurassic park nanti. 


Terima kasih, sudi baca! 

2 comments:

amira faqihah said...

lama x jenguk sini,,dah jadi cikgu rupanya kak emi sekrang ;D

emieysandra said...

hehe..iye dik ;)