Fifth Wave To Jerudong Park

Bismillahirrahmanirrahim...As salam...

Sebenarnya hujung minggu yang biasa adalah melepak di rumah..makan..tido..pastu Ahad malam baru sedar diri yang Isnin kan menjelma. heh! konon nak siapkan Jadual Bertugas Murid, Takwim dan macam-macam lagi la kan..huhu..terus bermonolog "macam la tak biasa kerja last minit..kannnnnn"

Berbeza hujung minggu kali ni bila ada kawan datang rumah dan ajak pergi jalan-jalan. Destinasi kami adalah ke Brunei dan aktiviti yang dirancang adalah menonton wayang dan berjimba piknik di Pantai Jerudong =)


Bergerak dari Limbang pukul 11.30pagi..singgah masjid solat Zuhur. Dalam pukul masuk ke Gadong Mall. Pilih-pilih cerita maka sepakat kami berempat pilih filem The Fifth Wave pukul 2.30petang. Setengah jam menunggu kami mengisi perut di food court sebelah nya tu. Memang best la Gadong Mall ni. Tempat makan dekat je. food court pulak tu means banyak pilihan makanans. Tak yah nak terkejar g masuk wayang bila waktunya.  Weols rilex pi tandas sume dalam masa setengah jam tu.  Cuma yang tak best part harga la. 6BND maksudnya 6xRM3 = 18ngett.



 The fifth Wave. Best la cite nya..berbaloi datang. Keluar dari wayang dah pukul 4.30petang..cuci mata sekilas lalu nampak octopus yaki terus tergodaa...nyummms bawak bekal nak pi pantai Jerudong pulak..




Ini la Octopus Yaki tu..heh..jangan hangpa pi cari kaki lak..hehe ia adalah sejenis kuih bukan begedil tapi yang pasti ada rasa makanan jepun..eh tak reti pulak nk describe rasanya tu cmne dan ianya berharga BND2.30 sepeket ada 4 ketol tu yer. Beli dua set.



Muka kami berempat ketol.


cubaan satu dua dan tiga untuk melompat


owh..so-lady


singgah masjid untuk solat.
tengok nama masjid tu ada nama saya cuma beza ejaan, ameerah.


                                      Masjid Al-Ameerah Al-Hajjah Maryam



sudut ruangan selfie.
dah malam, tudung senget benget dimaafkan yer.

weols ke Jerudong Park. Okey. 
Hancur berkecai hati ini bila tengok harga tiket.
hehe..takdela..sebenarnya kami tak ready dengan harga tu..jadi dah berbelanja tadi tengok wayang..makan itu ini..yang tinggal pun ada la dalam BND7..mana cukup..
makanya lain kali saja..tukar manyak-manyak duit nanti yerr

                                    Adult                                              BND15
                                    Adult Non Resident                          BND20
                                    Child                                               BND8
                                    Child Non Resident                           BND10
                                    Family Package 2 adult & 2 children BND40
                                    Family Package Non Resident           BND50
                                    Below 2 Years Old                            Free Admission



pintu masuk

ada waterfall yang kalerful


map Jerudong Park.

sempat la intai tepi pagar sambil meleleh ayaq mata besar tempat ni banyak game.
Mesti pergi dan masuk dah lepas niii..

No comments: