Pilihan mama mama saya!

Bismillahirrahmanirrahim...As salam...

Singgah ke blog kejap dalam sibuk membuat RPH ni.hehe..sebab rindu nak dengar lagu Seluruh Cinta nii ;)

Haa..siapa dah tengok MR.PERFECT 10 ni? tak payah angkat tangan :p bikin jelesh ai je..plan nak ke Miri hujung minggu ni entah jadi atau tak sebab dengarnya ada program hari Sabtu. aishhh..dah kite Saya Yang Menurut Perintah kannn..ikhlass pelissss ;)


Okey, ni nak story pasal vco.  Virgin Coconut Oil dari catalyst.  Emy ambik sejak dari zaman belajar lagi.  sangat best, jerawat pun takut nak tumbuh tauuu.  Sistem pembuangan pun lancar aje tiap-tiap pagi. Yang best lagi, kulit kepala dah tak gatal..kelemumur is yillexx..pakai shawl pun selesa aje.  Jadi, benda yang baik jangan dok makan sorang-sorang. Emy pun pomot la VCO ni kat mak mentua emy yang ada darah tinggi.  emy ajar "ma..ni kena makan tiap2 pagi masa perut kosong dan masa nak tidor tu makan lagi, dua atau 1biji sehari..lebih pun takpee" Alhamdulillah, dengan amal secara istiqamah gituu mak mentua makan, dia dah rasa sedap badannya pastu kulit pun rasa lembab aje. pastu check darah..cantik aje bacaannya.  Alhamdulillah, dengan izin Allah.


Emy pun promot pulak kat ma emy sendiri.  Alhamdulillah, ma takde sakit apa-apa tapi ma emy ni aktif..perjumpaan sana sini..tiap2 malam ke surau dan kelas mengaji.  Jadi, emy beli then bagi kat ma..pastu suruh makan dua @ sebiji sehari.  



Hari Isnin dapat whatsapp dari ma, tanyakan mana nak beli VCO ni. sebab payah jumpa di kedai. sengih-sengih aje la emy ni sebab ma mula-mula haritu liat nak makan :P hee.
keesokkan hari pulak, mak mentua telefon..minta belikan VCO juga.  dua dua ma cakap tak selesa la kalau tak makan VCO.  Tak boleh ambik benda lain.  Padahal mak mentua emy penah amalkan makan pamoga dulu, tapi dia lebih sukakan VCO ni. lagiiiii jimat dan berkesan!



Alhamdulillah, untuk kesihatan both my lovely moms, emy dah order VCO lima botol sorang dari adik ni, yang memang selalu emy ambik dengan dia 
:- WANIS 013-5922331 (whatsapp)
boleh la pakat order dengan dia juga!

2 comments:

lia ummiirfan said...

saya penah makan masa lagi sebulan nak deliver.. tak sembelit.. bestt.. lepas lahirkan baby banyak guna minyak vco ni especially untuk kulit baby yang sangat sensitif.. eh.. tetiba bagi testimoni lak yea..! hahaha..

emieysandra said...

@lia ummiirfan .hehe bagus kan vco ni,sy pernah bg kt kwn mak sy jg. sb slh pkai produk kcntikan, mukanya jadi trbakar n kering..bg dia sapu n makan. alhamdulillah..makin elok mukanya tu ;)