Jadi mama lagii..

Bismillahirrahmanirrahim..As salam...

Harini hujan lebat lagi, berenti kejap, renyai renyai..datang terus lebat lagi. Allahuakbar! semuanya kuasa Allah.  Semoga mangsa-mangsa banjir dipermudahkan urusan.  Mereka yang melaluinya sangat kuat.



Emy hanya dok rumah je, itu yang kepala rasa pusing je..sejuk panas sejuk panas aje rasa. hikhik..bagi suspen aje, itu fening sebab cuaca sejuk..kena hujan..pastu pasif dalam rumah..plus terlebih berhibernasi tak tahu nk buat ape.hehe



Harini sibuk setel tiket untuk cuti bulan mac tahun depan.  I'm so excited sebab perancangan cuti tahun depan ala-ala bulan madu lagi dengan mr.husband. tenkiyu soomuch my lovey dovey hubby sebab setuju dengan tempat percutian yang dinda pilih >__<" kami jugak berkongsi hobi suka jalan-jalan.  Lepasni ada anak pun kita bawak tau.  In shaa Allah.


Awal pagi lagi emy dapat satu berita baik..Aisyah,salah seorang bestfriend sejak darjah tiga dah selamat melahirkan bayi lelaki..ish ishh gerammnya..dapat tengok gambar je, sebab dia dekat kampung husband dia.  yeayyy! jadi mamaNgah lagi..bertambah anak buah. Alhamdulillah.


Mama Ngah tu sebab kawan-kawan dok panggil kite 'kak ngah' takkan nak suh baby pun panggil kite kak ngah, ishhhh..tak gegar vaganza betoi..panggil MamaNgah hokeyyy ;)


Anak-anak sepupu pun panggil MamaNgah sebab dalam family pun panggil kak Ngah.  Meh meh kat Mama Ngah hokeyy.


Anak saudara belah suami je panggil MamaLong sebab encik suami anak sulung..AyahLong ada MamaLong yang omeytiuut hokeyy.  Kisahnya kakNgah naik pangkat jadi KakLong kalau balik sana.tengkiyu husband sebab bagi pangkat tu dekat dinda..auww..mueheehehe


cute newborn baby
[Ihsan google]

     
MamaLong dan Amir

   
 MamaNgah bersama Busra dan Zafri


Peluk budak-budak ni boleh buat kita rasa tenang dan gembira sangat.
Emy harap dapat peluk kepunyaan sendiri nanti. In sha Allah.


No comments: