Contact Lens.

Bismillahirrahmanirrahim...As salam...

Salam di hari Jumaat.  cikgu-cikgu lelaki dah bergerak ke masjid untuk menunaikan solat Jumaat, budak-budak pra pun dah balik..jadi cikgunye boleh la membuka blog sekejap.

Nak story siket pasal contact lens.  Masa belajar, selalu jugak pakai untuk pergi event or hang out dengan kawan-kawan. Lepas kawin, pernah beli sekali pastu pakai kadang-kadang.  Tapi sejak beberapa bulan lepas, i perasan suka i ni suka sangat kecikkan mata. Kawan-kawan pn dok tegur ingat i mengantuk k ape.  Hurmmmm...lepas tu ada sembang dengan kawan dan dia bagitau sebenarnya mata tu mengecik sebab tengah cuba mencari titik fokuss..aiyoyoyooo...iyela, baru i teringat, i ada rabun since ma dengan abah pun rabun teruk (rabun ni keturunan jugak k??).  Dulu nyaris nak buat spek tapi tak jadi sebab i malas pakai kan.  i slow mengadap blog pn sebab selalu sakit mata bila mengadap laptop lama-lama..tambahan, tempat i mengajar ni selalu panas terik..silau ya amat, masa drive lagi la kena lawan cahaya tu bila balik petang..rabun silau pun makin naik...sighhhhhhh~

Hari ni masuk hari kelima i pakai contact yang ada degree dan secara rutin ke sekolah. weee~ kau ghasee? okey je laa..Tapi i suka lens yang bagi efek bigger eyes since dulu suka sangat TER-kecikkan mata..sampai i terasa dengan pipi sendiri.membesar dengan jaya sampai membuli mata.eh..eh..sampai ke situ kan..


Ni gambar hari Selasa
nampak sangat cikgu suka selfiee kan. 
Baru je marah budak,naik darah sebab sorang budak ni selalu sangat jadi paling lambat siapkan homework, sekali mengadap fon.."smileeeeeeee" mesti heran budak-budak.hiksss


Masa beli ada dua pilihan, ambik brand BIONIC @ FRESHKON
tapi freshkon takde bigger eyes..so i ambik BIONIC dark grey.
(Gambar : warna sebenar lens adalah di sebelah kiri, bila kena cahaya menghasilkan warna di sebelah kanan)
selesa jugak la pakai, tapi nak kena try n error la mana brand yang paling best dipakai. Ianya bergantung pada individu jugak kann ;)

dah bercerita pada contact lens ni, elok i sharekan 1 entri ni pasal TIPS PEMAKAIAN CONTACT LENS dari Miss Nia.



p/s : selamat berhujung minggu ^_^

2 comments:

ummi aqilah (LM) said...

Hihihi... Akak pun malas nk pki spek tp klu dah berdenyut kepala pki la jugak. X berani pki cl ngeri nk masuk dlm mata. Huhu

emieysandra said...

kak LM : haah kak..hehe, tunggula terbuka hati nk pakai spek baru buat.hehe ;)