Perubahan diri

Bismillahirrahmanirrahim...As salam...

 hOLLLaaaaa...
This is weekend yawww,
macam biasa emy dan kawan-kawan serumah akan keluar beli barang-barang dapur, barang keperluan dan makan kat luar.

Balik rumah, masak..makan lagiiii =)
dok umah mengadap laptop masing-masing
di waktu petang pulak biasanya weols bersenamrobik di time rajennnn,
kalau tidak..terbongkang tidoq la jawabnye
hehe..tapi masing-masing dah sedar badan makin memboooolat maka banyak aktiviti senamrobik dilakukan =)

Bile dah menyebut pasal badan memboolat
itu ai lettew.

yup, dulu 40kg sekarang 46kg dah.
kena rajin bersenam untuk maintain berat =)

Satu perubahan pada fizikal emiey juga lah di tang muka
Actually, lepas keguguran..muka emiey dipenuhi jerawat yang ketegaq bak angg. yang degil ya amat.hilang situ muncul sini hilang sini muncul pulak tempat lain
Time tu emiey sedih sangattt, bermacam-macam dah cuba pakai.Pastu emiey makan vco kapsul catalyst,pernah makan dulu pastu stop sebelum kahwin..lepas keguguran emiey start makan balik.


 jerawat tumbuh kecik-kecik, ada yang hilang tapi tinggal parut pulak
kulit muka jadi cepat berminyak, kalau ambik gambar masih ok tapi kalau jumpe depan2 memang akan nampak jelas jerawat kecik ada yang merah baru tumbuh dan yang hitam sebab dah berparut :(

Bila mula kerja, emiey masih teruskan makan vco kapsul catalyst dan skincare pulak emiey guna Nutox. Alhamdulillah, nampak perubahannya.

Keberkesanan nutox ni emiey dapat lihat seawal 2minggu lagi.Emiey guna set trial yang super duper jimat.  Ada toner,mosturizer & pencuci muka.

lebih kurang macam ni la set trial yang emiey guna dulu


Jerawat mula menghilang. Dah hilang tu tak naik dah sampai sekarang. Syukur sangat, tambahan pulak emiey dah bekerja, mengajar dan perlu sentiasa berurusan dengan masyarakat, maka keyakinan diri tu amat penting =)

akhirnya emiey dapat balik kulit muka yang dulu,yang jerawat takut nak naik.hehe.
cuma masih dengan masalah kulit kusam jer =.=

Emiey agak, jerawat muncul dek kerana perubahan hormon perempuan mengandung.Genap bulan oktober, masalah kulit muka berjerawat berakhir,ngam2 dengan usia kandungan 9bulan kalau emiey masih mengandung laa.hik33..ni mitos ciptaan emiey je tau, jangan dilayan sangat ;p


Produk nutox sangat berkesan,pastu yang best produk nutox ni tahan guna lama. mosturizer dgn toner set trial tu boleh tahan sampai dua bulan.jimat sangatt.sekarang emiey menambah koleksi Nutox pulak iaitu supernatural night cream.


yang bestnye produk nutox ni berasaskan bird nest yang terkenal dengan khasiat awet muda. Memang, muka emiey terasa sungguh halus mulus, bersih dan tegang gitewww uolss ~_^


Emiey jugak tengah consume vitamin c pahang pharmacy dan ferwhite.InsyaAllah nak setia dengan vitamin c, ferwhite pulak dalam peringkat percubaan bukan xde perubahan tapi emiey yang xde disiplin minum..makanya mana nak lihat perubahan yang putih melepakss tu.ehhh 


~tata~
Assalamualaikumm
;)

No comments: