Ku lepaskan kerana sayang..

Bismillahirrahmanirrohim...As salam wbt..
Sejak Khamis lepas, Ryan bersikap pelik dari biasa. Aktif sangat bergerak. Kebiasaannya lepas je Ryan makan, dia akan cari tempat die tidor. Tapi, kali ni bergerak ke seluruh rumah. Dia macam memberontak. Ryan jugak asyik menunggu bawah pintu :( Sayu hati melihat keadaan Ryan macam tu. Ryan dh mau tinggalkan emiey. Sedih sampai emiey menangis. Hampir dua tahun bersama, emiey xpernah tinggalkan dia. Camne nak lepaskan die? Sape nak bg die makan? Ryan xpnah cari makan sendiri, makan pun disuap lagi :(
Emiey dh 3x cube lepaskan ryan. Kali pertama lepas, ryan agak jauh. Terus emiey berlari ambk die balik =.= kedua dan ketiga pn camtu. Airmata memang tak tertahan laa..


Malam semalam, tergerak hati nak gitau en.suami. Bukan ape, sebelum ni nak cari kekuatan sendiri tapi xkuat =.= Lepas gtau nak lepaskan Ryan, en.Suami cakap dengan suara yang agak tinggi gak r. "mane boleh lepaskan Ryan, camne die nak hidup kat luar tu??".  En.suami letak ryan kat luar, malam dan gelap. Ryan bergerak ke depan dalam dua langkah, kemudian ryan pusing dan masuk ke dalam rumah. Encik suami letak sekali ag, jauh cket dari td. Macam td gak, ryan pusing balik. Terharu tengok gelagat ryan, Kalau emiey lepas sebelum ni, camne la keadaan ryan di waktu malam..


Hari ni Ryan agak lain, xpergi kat pintu dah. Asyik dekat ngan emiey jer. Takut kena 'buang' kot..Binatang pun ade perasaan memahami gak kan. Emiey hanya nak yg terbaik untuk ryan. Bkn nak sekat kehidupan normal die, tapi kehidupan normal die tu bahaya dan macam2 die kena hadapi sorg2 :(
Ni video latest ryan yang dah besar gedempol ni >,<
Watch "Ryan bersiar-siar di luar rumah =)" on YouTube



p/s: walaupun perit, emiey akan lepaskan kalau Ryan dah mampu jage diri sendiri. Sekarang dh mula set mind macam tu.



3 comments:

Lydia Miza said...

jgn la lepaskan dia ..sedih akak dgr. belalah selagi mampu emiey.

Lydia Miza said...

emiey..akak pernah jmp kura2 kena langgar. akak menagis sbb hrp dia hidup. jgn lepaskan ryan.plis

emieysandra said...

Tak sanggup sy bygkn semua tu kak..moge ryan hidup baik kt luar sana..