Kena berpantang ke??

Bismillahirrahmanirrohim..as salam wbt.

Dah lama xmenjenguk blog, apatah lg untuk mengupdate.  Bukan xsudi tapi ada beberapa hal lain yang lebih menjadi keutamaan.

Hampir dua bulan xberupdate, moment indah majlis perkahwinan juga turut ter-miss dlm blog kesayangan ni. Kenapa? Sebab emiey merasakan perkahwinan adalah perkara paling indah dlm hidup sampai jadi kedekut nk share dengan org lain. Takut juga perasaan indah itu hilang apabila semuanya telah d'ceritakan. Hehe..

Kenapa tajuk hari ni ada perkataan 'pantang'? Apa perasaan bile sebut pasal pantang? Pantang tengok nak beli.. pantang jugak, hehe. Pantang kena marah, nangis..pantang jugak kan.

Emiey langsung xmenjangka akan mengalami situasi pantang seawal ini. ingt sempat tunggu 9bulan lagi kan, tapi apakan daya sudah tertulis bukan rezeki sy lagi.  Allah Maha Mengetahui ape yg baik bagi hamba-hambaNya. Mungkin emiey perlu lebih masa utk b'sedia menjadi seorang ibu.

31januari,emiey disahkan keguguran dengan usia kandungan 4minggu. Tanpa perlu cuci rahim,emiey dibenarkan balik. Org2 tua serta kawan2 yg jauh dok sibuk suruh berpantang. Terkeluar spontan dari mulut sy kepada akak-akak yg berada satu wad dgn sy "kena berpantang jugak ke?" akak-akak yg dah mempunyaipengalaman, ade yg dh gugur 2x..pn menjawab "yela dik, pantang org gugur kena lbih ketat dr org yg bersalin".Bertuah juga berada di wad gynae ni selama 3hari..mcm2 perkara emiey dpt belajar.

Jadi, sejak balik rumah semalam..en.suami la yg uruskan segala-galanya dr segi makan pakai serta bertungku sebab emiey mengadu kaki rasa sejukkk sangat.

Harap-harap dapat habiskan tempoh berpantang ni dgn jayanya. Ada yg cakap 2mgu jer, ada yg cakap 44hari. Emiey cume dpt berharap badan makin pulih seperti sediakala. aminnn ^_^

2 comments:

Cik Ezy said...

sabar la ek..
insyaAllah ade rezeki nt..
selamat berpantang..
=)

emieysandra said...

Tq cik Ezy..insyaAllah :-)