Cuti tapi tak cuti

Bismillahirrahmanirrohim...As salam wbt..

Ermm..semua org bercuti,balik ke kampung takpun keluar jalan-jalan..ok, emiey baru je sihat jadi tak boleh nak ke tempat ramai orang  ag, at least dok rumah tengok tv same-same. Oh my hubbyy. Ermm..hari ni dari pagi kena kerja. Sampailah tika dan saat entri ini ditulis.  Esok tak pasti lagi, yang pasti hari rabu en.suami kena cuti jugak untuk my check up. Haraplah dapat cuti satu hari bukan separuh hari. Hehe.

Kadang-kadang rasa macam kahwin dengan doktor, asal en.suami dapat col je dapat arahan, kena keluar. Kunun-kunun macam dapat oncall.

Tapi sekarang ni rasa macam kahwin dengan tukang masak lak. "Abg kena masak laksa hari ni" =,= Disebabkan en.suami sangat pakar masak masakan yang terkenal di Kelantan iaitu nasi kerabu, laksa & nasi dagang jadi bos a.k.a pegawai atasan die pn mintak tolong die sediakan untuk satu jamuan esok. Dengarnya majlis besar jugak tu.

Dulu masa kapel xpaham lagi kerja en.suami ni, selalu gak merajuk. Sekarang dah tinggal sebumbung baru paham kerja en.suami. Suamiku anggota tentera. <--ending mau dramatik ^_^

p/s : Bosan. Tak de citer best malam ni :(

8 comments:

Seneorita Baharin said...

get well soon sis....xpe2 en hibby ada jaga.. :D syiokk la sis dpt mkn sedap2 sbb hubby pandai masak kan...hee

cik nana said...

barulah rindu rinduan. hihi. wahh hebat tu boleh masak untuk jamuan mesti banyak kan..

emieysandra said...

InsyaAllah, alhamdulillah, klu time die rajin..klu x, masak sndiri jgk.hehe =)

emieysandra said...

Hehe..dh rindu sesangat nehh.isk isk..

M a W a D D a H said...

Ha..bru tau..hehe,skrg ni mesti kurangkn nk merajuk tu.hehe

emieysandra said...

Tau xpe, xkan suami blik kerja penat2 nak merajuk lak kan..hehe

9n0L4 said...

isteri tentera ni mmg byk bersabar ye. :)

emieysandra said...

Ha'ah..byk sangatttt kena bersabar. Hehe...