Cuci Periuk

Bismillahirrahmanirrohim...As salam wbt..

Pernah dengar tak kalau dalam majlis kahwin, orang2 tua akan bercakap "periuk besar ni biar pengantin la cuci..."

Haa..upacara mencuci periuk serta pinggan mangkuk di majlis sendiri menjadi one of my sweet moment di hari bersejarah tersebut. Lepas je photoshoot outdoor, balik dh malam..solat, makan & barulah ke acara mencuci periuk sekaligus mensetelkan acara cuci mencuci di hari bersejarah sendiri ^_^

1. Betapa ayu dan segak kami bergaya untuk photoshoot *pujian ikhlas xlain xbukan hanya dari diri sendiri =,=

2. Bertukar!!! Singsing lengan baju "moh ler kite bergotong-royong duhai suamiku" hikhikhikkk *ni eksklusif kt blog je tau..Zzz

4 comments:

CheQ Nono said...

Salam. waaaahhh, tak tahu pula Cheq Nono ada upacara cuci periuk. Sweetnya. Masih mengekalkan tradisi gitu. Tahniah :)

emieysandra said...

@Cheq Nono : Alhamdulillah, seronok jugak mengikut tradisi ni..bkn ape, kesian tgk ma yg pasti seharian jgk penat pd hari tu kan ;)

[z@ck] said...

terbaik pengantin baru! =)

emieysandra said...

@zack : hehe ;)