Sg. Tekala - ICT

As salam...

Hati dalam kesedihan.  Saat semua bebanan kerja bagi semester ni dah mula berkurang, encik tunang pulak terpaksa menjauh.  Ke peghlis baq ang..huhu, betoi ka ayat nih? =.='

Minggu lepas sempat jumpa, diberitahu die akan ke perlis pada 15/9 tapi diawalkan pulak pada minggu ni. 


dah menjadi kebiasaan emiey pakai pakai weges.


Tempat dituju rupanya bukan sebarangan tempat.  Tak sempat nak masak, burger Mc'D kegemaran encik tunang menjadi pilihan hati.  Beli dua, sorang satu baru tak berebut perut pun kenyang, eh..itu kan semestinya >,<'

  Setelah penat mendaki tangga yang tak lah bape tinggi sangat, tapi u ols boleh paham x? ai nih pemakai weges. hohoho~


encik tunang dah geram tengok air sejuk sangat.  Dia turun jugak, dah ini plan die ofkos la die bawak baju untuk salin.  Emiey tengok jer, sejuk di mata memandang die dok main air ngan budak-budak kat situ.  Budak-budak tu yang start kacau die, main simbah simbah air..encik tunang yang xde geng tu pun melayan je la budak-budak nih.  Comel kan budak yang baju hitam tu, muke siyes je die pegang mainan die tu untuk simbah ke arah encik tunang. 


Peace yow..emiey tak bersalah hokey, encik tunang ambik terus ke Sg. Tekala ni.  Emiey lak penuh semangat melaram dengan skirt serta tudung style al hijabista ni, rupenye pi dating masuk hutan nuh.  HUHU.  Orang lain semua dok mandang, ye r..datang ke tempat rekreasi macam tu dengan pakai camni? Weges tinggi, skirt pulak kembang princess camne nak lalu batu besar kat air tu.  Tapi emiey buat muke rileks ja. hoho..redah jer..


Tak pernah lagi datang ke Sg. Tekala ni, first time sampai takut gak sebab laluan kampung macam sunyi.  Dalam hati, betoi ke ade tempat mandi-manda kat sini.  Tapi bile sampai jer, mak aihh..ramainyer kewujudan manusia kat sini.  Melayu, cina India..pelancong pun ada.  Ermm..mungkin jugak sebab hari tu cuti umum 31 Ogos. 


Kenapa encik tunang bawak emiey ke sini? Sebab emiey pernah bagitau die dalam mesej nak tenangkan fikiran sebab banyak sangat keje.  So, die pun tanye family mak sedara die mana tempat best dekat ngan Kajang ni, diorang pun suggestkan  kat sini.  Paham tak kat situ, sikap encik tunang yang sentiasa memenuhi permintaan emiey.ehehe. Terima kasih cinta....


Keesokkan harinya, encik tunang bawak emiey ke tempat yang banyak lampu-lampu tuu (ICT).  Agak jauh la ke Shah Alam dari Kajang (umah mak sedara encik tunang, tempat kitorang selalu menginap kalau dating) ni, tapi diredahi jugak.  Time ni emiey tak sangka gak, dating last kami sebelum encik tunang ke Perlis.  Urmmm...terima kasih cinta.

Happy bile tengok encik tunang happy =)


yay! lampu bergemerlapan.


p/s : Encik tunang dah hampir sampai ke Perlis.  Thanks a lot for the best memory last week.  


Thanks for reading.
Tata~

5 comments:

Cikgu Fikri said...

heheheheh..
IPIS kalau wat program slalu kat situ..
huuhhu.. :)

sugar2 kapas strawberry said...

sandal awak cantik..heeeeeeeeeeee... :)

amboi seronok nampak g ict.hehe

ghost writer said...

makan sireh dengan pinang
lepas makan minum stroberi
puas jalan-jalan dengan tunang
patutlah muka naik seri


selamat berbahagia setiap waktu, Sand.

ainraus said...

emeiy dah sampai kajang awat tak roger? wuhhuuuu. kalau tak kita dating la. hihihih.

shameel Iskandar said...

Selamat berbahagia Amy. jgn lupe jemput saya kenduri kahwin nnt..Sy dok bachok jer,,