PURE MARINE COLLAGEN

As salam....

Apa itu PURE MARINE COLLAGEN??

Ianya sejenis kolagen mentah..
100% asli dan belum diproses.. memang tiada campuran bahan2 lain.
Ia bukan dalam bentuk serbuk, ni tumbuhan marin yang telah dikeringkan kaya dengan kolagen, tiada bahan kimia langsung..
Tiada side effect yang buruk melainkan kulit makin licin, cerah, tegang dan cantik.


Beberapa kehebatan KOLAGEN ASLI.
* Nilai2 nutrisi kolagen ni 10x ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu (satu mangkuk kecil RM 300)
* Khasiatnya sama dengan sarang burung layang2 (RM 400 hingga ribuan ringgit)
* 24% kolagen ni bersamaan 2 keping sarang burung layang2

* Kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan

* PH bernilai 7.6

Jika diamalkan seharian kulit akan nampak semakin cerah/putih, dalam masa seminggu akan nampak kesannya especially pori2 muka akan rapat dan nampak licin..

Yang paling best, sesuai untuk preggy women utk dapatkan kulit baby yang putih dan kulit cantik

**Bagi wanita yang sedang berpantang & menyusukan bayi, boleh ambil pure collagen ini dengan syarat tidak boleh lebih 5 gram sehari kerana kandungan iron adalah tinggi**
Ada 2 kaedah penyediaan yang perlu anda pilih mengikut citarasa masing-masing:



MACAM MANA CARA PENGAMBILAN PURE MARINE COLLAGEN NI.

1. masak & makan
2. sebagai masker


KAEDAH PENYEDIAAN A
Cara Penggunaan : 
1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus
5. Selepas mendidih biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais (stok untuk 4 minggu) – simpan segumpal kolagen mentah yang telah direbus tadi (seperti agar2) dalam bekas bertutup ke dalam peti ais untuk dijadikan masker


Cara Pengambilan :
1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur)
2. Ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan jadi seperti jelly), ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - boleh juga dicampurkan dengan sunquick/air buah
3. Sebelum minum tu baca Bismillah & Selawat =)


Cara Membuat Masker :
1. Cuci muka 2-3 kali supaya pori2 di muka terbuka luas
2. Sapu rata gumpalan kolagen tadi di muka (sangat bagus dibuat setiap hari)
3. Biarkan lebih kurang 15 minit atau boleh juga dibiarkan semalaman sebelum dicuci

KAEDAH PENYEDIAAN B
Cara Penggunaan : 
1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus
5. Masak dengan api yang perlahan dalam 30-45 minit. Kacau sehingga hancur. Boleh juga dicampurkan dengan gula batu atau ginseng
6. Biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais


Cara Pengambilan : 
1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur)
2. Ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan jadi seperti jelly), ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - lebih elok dimakan begitu saja
3. Sebelum minum tu baca Bismillah & Selawat =)
4. Jika masak kolagen tanpa mencampurkan dengan gula batu atau ginseng, boleh juga dijadikan sebagai masker

PERHATIAN :
* Jika boleh elakkan minum kopi, nescafe; minuman yang tinggi kandungan kafein sebab semua tu boleh menyerap dan buang vitamin C, kolagen dan gluthathione (agen pencerah) dalam badan kita..

* Ambil bersama vitamin C untuk kesan yang maksimum & lebih cepat! banyakkan minum air kosong..




Kebaikan Kolagen Asli
  • Melaraskan BERAT BADAN dan HORMON, peningkatan PAYUDARA
  • Anti-bakteria, membuang TOKSIN
  • Menghilangkan SEMBELIT
  • Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension
  • MENCANTIKKAN KULIT, MELICIN dan MENEGANGKAN kulit serta PAYUDARA (anti penuaan)
  • Memulihara sel-sel kulit mati (JERAWAT)
  • Menormalkan fungsi kelenjar tiroid
  • Memperbaiki masalah KULIT dan RAMBUT, mengurangkan KEDUTAN, TEMPAT HITAM, SELULIT DAN JERAWAT
  • Membantu meningkatkan METABOLISME
  • Meningkatkan fungsi stomatch
  • Membantu menghapuskan nefritis, Artritis, basal
  • Menguatkan saluran darah, meningkatkan penyakit sendi, kecacatan kolagen, darah badan dan purpura haemorrhagica
  • Meningkatkan PEREDARAN DARAH, dingin dan mencegah sakit bahu
  • Berkesan bagi orang-orang yang telah sarcoma atau TUMOR
  • SLIM UP abdomen dan PUNGGUNG anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang
  • Mencegah ANEMIA
  • Mengisi rawan antara sendi, menguatkan tulang, sinews dan ligamen serta lebih rendah sakit belakang dan sebagainya                                                                                                                                                                      
MACAM CARA NAK ORDER?
 
Like page ni & order 

----->   FM BEAUTY ONLINE SHOP

dengan tawaran harga yang sangat berpatutan. 
cekidaut =)

7 comments:

BeritaKini said...

Assalamualaikum/salam sejahtera,

BERKUALITI TINGGI!
TERBUKTI BERKESAN!
INTERAKTIF!

Klik sini untuk mengetahu cara MENJIMATKAN PERBELANJAAN PENDIDIKAN TAMBAHAN selepas waktu sekolah

Alat Bantu Belajar Terbaik Dari Sekolah

Tiga Amah said...

GOOD3...kebijaksanaan...i like..like tanda syg...:)))

cahaya mata baik said...

maw beli pure marine collagen dgn harga termurah ble singgah page sy https://www.facebook.com/pages/Semporna-Pure-Marine-Collagen/461567873881142?fref=ts

Hidayati Mohamed said...

Salam tuan punya blog. Nak harga PMC yang lebih murah. Saya pembekal dari Tawau. Sila singgah ke blog saya.. tapi.. jangan pitam tengok saya punya harge ye..

http://cutetoe.blogspot.com/2013/01/pure-marine-collagen-khazanah-alam.html

Azila Hanim said...

Tumpang promosi ye...
sempena tahun baru cina ni,sy ade wat promosi Pure Marine Collagen...
1 pek (150gm)=RM15.00
sila like page sy & order...

https://www.facebook.com/pages/Pure-Marine-Collagen/449748915097076?ref=hl
@ sms PMC/UNIT/NAMA/NEGERI ke 013-6443074...tq

shysyella said...

kalau xd fridge, bole x,pki kat muka buat masker dlm bntuk cair2 tu?

emieysandra said...

Nti rumpai laut asli cepat berkulat..