Indah iftar

As salam...

Masih terbau sate, ketupat, rendangkah? no..no..not for emiey la sebab now dah ade kat Melaka. Ya, sedang berjuang berjuang berjuang!! ehehe..mentang-mentang sambut merdeka, ambik semangat dari encik tunang sikit =.='

Sementara baru bulan syawal ni, emiey nak habiskan update pasal bulan Ramadhan yang lepas.  Yela, masa raya hari tu balik kampung pulung kumpul duit raya.  Sempat la kumpul enam hengget, not bad..boleh laa..boleh laa..sadis, i kecewa hokeyh, terus bagi sedekah je la kat adik.  Nak story sikit nih, betapa kejam orang dewasa melayan emiey *bajet diri masih children la nih.  Sambil dok bagi samul raya kat adik-adik, pakcik tu cakap..yang ni tak yah la ek, dah separuh nak tukar status.  Whattt?? kalau tahu camtu, tunang lepas raya..tentu masih dapat duit raya kan.  *just kidding* Alhamdulillah, raya last sebagai single hot spicy not available ni agak meriah jugak.  Alhamdulillah =)

Okeyh, masuk citer pasal bulan Ramadhan lepas.  Nak habaq mai pasal iftar.  

Depan kami ada dulang, menanti untuk dijamah. nyummm! dua orang je makan satu dulang? eh..tengok pipi lerr :P

 kami ade lesong pipit, kau adoo?
eh..puas emiey dok senyum nak kasi nampak ini lesung..haiihh..yang sebelah emiey ni akak comel yang pemos ngan lesung batu die tuh <---ayat jeles sih..


Majlis berbuka puasa di BISA IPG KPM =)


Iftar + Hang out =)

Bersama kawan-kawan yang bak fair & lovely, semanis famos amos & seceria iklan colgate! 

Kami pergi mentry rasa ke restoran See U @ Village Steamboat, quite okey but the last semua sepakat lebih puas hati kalau pergi Seoul Garden sebab boleh makan manyak-manyak with many choices @_@!

beli satu set hidangan steamboat tu, then dapat separuh harga nasi goreng.  Emiey xambik set harga separuh nasi goreng tapi ambik set hidangan steamboat jugak.  Time ni ade promosi, kalau pergi lepas ni dah xde yang separuh harga tu, don't blame me yaaa..ehehe

 muke ter-skima, xsabo nak makanggg~


Ni pi after berkaroake, sume sangat3 sporting..buat emiey rindu nk hang out camni lagi.  



p/s : almost pic ade makanan, minuman..haihhh..cekgi cekgi :P



Thanks for reading.
Tata~


4 comments:

Fayz Akmar said...

ni sumer cikgu2 ke kak amy? hehe

emieysandra said...

yup fayz..sume tu clsmate akak :D

ainraus said...

rindu la nak lepak lepak dgn emiey. :(

emieysandra said...

rindu ain jugak! huhu...bile boleh jumpe ag ni? :(