Persiapan raya tahun ni =)

As salam....

Kepenatan. Sunyi. Sepi.  Yela..tengok la jam, dah nak pukul 3 pagi.  Boleh terus sahur ni, ehehe..Actually tengah eksaited lagi ni, nak kemas barang nak balik kampung..hari JUMAAT.  Eksaited nak balik kampung lepas buat beberapa persiapan raya.  Jom tengok persiapan raya emiey untuk tahun ni.. 


Apalah sangat persiapan di perantauan.. Selalunye persiapan emiey bersederhana sahaja, kali ni pun bersederhana lagi, ehehe =)


Beberapa hari lepas, ada keluar pergi ke Melaka Sentral.  Jangan tak tahu, kat Melaka Sentral tu pun banyak pilihan dengan harga yang best-best jugak.  So, masa melangkah keluar dari bilik takde pun berniat nak beli tudung raya, but tahu je la pesen pompuan ni suka tengok benda-benda lawa.  I found them! ehehe..sebaik je nampak tudung-tudung yang menarik ni, emiey terus pilih-pilih ambik warna yang boleh matching dengan baju raya yang dibuat kat kampung. 


Tudung merah --> jubah mini polka dot (ma sponsor)
Tudung hijau polka dot --> baju kurung moden yang dapat dari hantaran tunang
Tudung coklat --> untuk my mom, ini warna yang ma request and ma nak kosong sahaja, harap-harap ma suka tudung yang kak ngah beli nie.



Beli tudung jer, kasut nanti pakai je mana-mana weges yang ada.  Kuih raya pulak emiey ada pakat dengan adik untuk beli half-half.  So, emiey beli 3 jenis kuih + kek yang supermarvellous, tempah dari kawan.


Persiapan semua ni buat dalam minggu ni.  Kenapa? kalau semua beli awal-awal, mahunye asyik menitis air mata ni dok mengira hari nak balik.  So, sekang dah boleh countdown jam..beberapa jam sahaja lagi....NAKKK BALIKKKKKKKK!



Thanks for reading!
Tata~

6 comments:

caliph shuriken said...

wahh, dh packing rupanya.. selamat bercuti & selamat hari raya, emiey ^^

Cik Tim said...

untung la..dah ada barang raya. ;))

kiera'sakura said...

hati2 balik nanti.. saya pun insyaAllah petang sat gi blek kg.. ;)

Salam Aidilfitri

Cikgu Fikri said...

wah..
eksaited btol ni..
naik dari melaka central ker?
selamat berhari raya yer kak.. :)

Ezy Chiaki said...

lawa tudung..
hehe

selamat berhari raye!

nabByla said...

selamat hari raya ! :))