suka dan duka

As salam...

Bila kita ketawa dan bergembira menikmati kegembiraan hidup, dengan tiba-tiba Allah s.w.t turunkan kedukaan kepada kita..menangis la pula kita.  Sebab itu orang tua selalu berpesan supaya jangan terlalu gembira kelak takut nanti menangis beria-ia pula. 

Ehehe, kenapa pula aku menyebut soal sedih dan gembira ni? hmmm..itu kan normal kehidupan kita.  Ada masa gembira dan ada masa sedih, kita diingatkan supaya bersederhana dengan perasaan supaya mudah nanti apabila menerima kedukaan. 

>>> senyum semudah ABC <<< 
betol kan murid-murid???
^_____^'


Aku perasan, bende tu memang jadi betul2 kat aku.  Semalam menangis beria-ia, bengkak mata..rumet pulak dah takde, so memang sukehatibetul nak buat ape termasuklah menangis meraung.  Kemudiannya, bila kawan-kawan ajak keluar. aku pun join da club..makan makan..gelak gelak..tidor kepenatan. bahagia sangat-sangat.  

Jap, one thing about me is suke pendam masalah sorang2, nangis sorang..tahap kritikal baru cari BFF.  Sekarang nak belajar luah masalah kat blog, boleh x? urmmm...habis bergegar lah prinsip suke update blog time happy.


4 comments:

Seri Ayu said...

selalu kalau dah takde tmpt mengadu, kat blog je kann :)


tapi, org cakap mengadu pada Tuhan lebih baik..

bagi saya, mengadu lah dicelah mana pun, Tuhan pasti dengar doa kte.


jangan sedih2, ye kak:)

amna said...

HEHE..
seronok sangat bila duka2 kita berada di rumah sendirian. kalu pun nak luah perasaan, lepas nagis tu cuba kita lihat semula dimana silap dan kelemahan kita sebagai renungan kan ^^

insyaAllah tiada yang berkurangan dari hati ini.

ainraus said...

emiey! jangan pendam sayang.
tak baik untuk emosi dan jiwa.

you know you have me. take care darling.

padin said...

erkkk dalam kereta apa ni ek? alphard ke??