Sibuk buat persiapan.

As salam....

Sibuk pulak bila nak menghabiskan cuti ni.  Agak-agak aku sibukkan ape yer? ermm..kesian pulak bile ade member-member ingat aku sedang buat persiapan tettttt K mahupun T..ehehe. Memang la ini musimnyer, tapi don't wait for me yaa.


Sebenarnya sibuk menyiapkan baju kurung, sebagai persiapan untuk praktikal.  Baru-baru ni ade beli dua pasang kain, ma yang kebetulan nak jahit baju sekolah adik, tolong jahitkan jugak untuk aku.  Actually nak buat sendiri sebab dah lama tak jahit baju, rindu gakk tapi ma macam tak kasi can je aku nak duk depan mesin jahit tu.  Ma pun minat menjahit, like mother like daughter, rite? =)  Jadi, aku just akan jahitkan bahagian yang kena jahit dengan tangan.  Lepas tu, hobi baru aku juga ialah menjahit manik di lengan-lengan baju.  Sebenarnya nak buat sebelum ni lagi, tapi kalau masa belajar mamang takkan buat sebab banyak perkara lagi yang digesakan.  Masa cuti yang elok lagi bahagia ni la waktu aku membuatnya.  Berbekalkan manik yang ada, tekun la aku membuatnya di lengan baju baru dan ada beberapa baju kurung yang elok lagi aku tambahkan sikit.  Bila dah menjahit ni, memang rasa gian jugak tau..aku la >_<"


Tambahan pulak, internet yang hangin sikit dengan tuannyer ni.  Sangat-sangat lembap, nak berfacebooking pun tak dapat, berblogging apatah lagi.  Btw, semoga ceria-ceria semuanya. Bagi kawan-kawan yang baru melangkah ke alam perkahwinan semoga berbahagia dan yang sedang membuat persiapan ke arah itu..semoga berjalan lancar. amiiin  =)


p/s : berjuruhnyer aku kali ni, entri tanpa gambar yang mencelah. nice nice je view entri ni >______<"

7 comments:

najihah sahami said...

waa..uploa la hasil jahit manik tu emiey..nk tgk!heee

CIK TOM said...

wah bgsnya pandai jahit..tlg jahitkan bj ciktom..ada 2 pasang lg kain xterjahit2..hehe

Woofer Storm said...

bagus la cikgu ni,tak lama lagi nak praktikal..jgn garang sngt ye..

#bila nak kwin?hehee

ainraus said...

bila nak jumpa ni? dah balik melaka belum? :)

emieysandra said...

mish : ehehe,insyaAllah nti yerr

cik tom : sy budak baru belajar, baju utk pakai sendiri boleh la..bia dlu, nk merangkak dlu =)

woofer storm : emiey xgaranglah!! :P

ain raus : insyaAllah, nti emiey contactain yer. dh lme kan..xjumpe2 ag..insyaAllah, 2012 ni =)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wah adik pandai jahit baju.tabik la.akak tak pandai pun.nnt tunjuk baju dah siap manik tu ye.zaman akak anak 1-2 dulu rajin gak jahit manik.skrg dah mls anak berderet habis manik berterabur...

Anonymous said...

Woω, that's what I was exploring for, what a stuff! existing here at this weblog, thanks admin of this website.
Hello! I'νе been following your blog for a ωhile noω аnd finally got the courage
to go аheаd and give you a shout out frοm
Dallas Tx! Just wanted to say keep up the excellent job!
Here is my weblog :: bengkel sulaman manik