baik-baik sayang =)

As salam...

MAAF..dah lama tak mengupdate blog kesayangan ni, blog kawan-kawan blogger juga dah lama tak dilawati kerana seronok menikmati cuti, hehe :D  Kalau online pun dengan handset dan dok mengupdate status facebook je la, sambil tengok tv, sambil bagi makan kat Ryan dan jugak waktu itu mungkin sedang meriah berkumpul bersama keluarga tersayang. 


Sebenarnya juga hati ini diusik oleh sesuatu, rasa putus asa.  Ermmm..beginilah, kalau diduga cepat je lemah semangat kan.  Tapi, bila aku fikir-fikirkan balik aku pernah merasa bahagia, tersangat bahagia sehinggakan aku tertanya sendiri bagaimanakah bentuk dugaan yang aku akan dapat lepas ni.  Nah..inilah dia.


Bak kata ustaz dalam cerita 'Tentang Dhia'... "Allah takkan menduga kita kerana Dia sayangkan kita".  Kata-kata ni buat hati aku rasa senang dan tenang.  Dugaan adalah untuk mengingatkan kita pada Pencipta dan menyedarkan kita bahawa dunia ini hanya pinjaman. 


Duduk rumah keje mengadap tv je la, dan untung sangat kalau tengok cerita yang banyak memuatkan banyak kata-kata nasihat macam "Tentang Dhia" ni =)   Dalam cerita ni jugak ustaz tu berpesan supaya bersederhana dalam hidup dan juga perasaan.  Renung-renungkan dan selamat beramal! >______________<"

semuanya baik-baik  =)

p/s : terlalu bermetaforakah di tajuk entri? ehehe :D

6 comments:

nuruashia ♥ said...

setuju tu,...skrip dlm cter dhia mmg best2 kn eheheheh

Cikgu Fikri said...

wah..
sakan akak bercuti yer.... :)

nabByla said...

amacam ngn lesen memndu? dah lepas belum? hehe.. :)

Aida Azryn said...

aida suka cte ttg dhia. best! suka tengok nora danish bertudung lagi bertambah manis! ;)

schaze zainn said...

hye dah lama tak BW
:)

tgk jugak ye ttg dhia =D

best kan cite tu..hihi

apik pehe said...

semuanyer akan baik2..aminnn