Permulaan.

As salam...

Sambil melayan perut berlagu pilu ni, nak update blog la kejap.  Actually semalam exsaited lak bila ada akak senior mengetag gambar beliau yang ayu jelita tu, khusus nak ditunjukkan pada aku.  Dan ceritanya bermula begini apabila  aku mendapat mesej dari beliau...

kak Ja : mira pandai mekap x? 

Aku      : ermm..boleh la sikit-sikit. nape kak? 

kak Ja :esok leh contengkan muka akak x? ade dinner batch ;)

leh kurang macam tu la isi kandungan mesej tu.  *mira = panggilan kawan-kawan ipg

Aku dah nerves ni, sebelum ni mekapkan classmate je.  Kalau buruk pun kite-kite je yang tahu.  Ini akak senior yang mintak..nak pergi dinner batch lak tu, event penting tuu.   Fikir punye fikir, berat gak la..namun, aku setuju, ala..setakat conteng je kan :P
 
Aku : baiklah kak =)



Dan hasilnya..alhamdulillah, memuaskan.  

ini Kak Ja yang ayu jelita tu =)

Gambar ni senang-senang je aku cilok kat facebook kak Ja. Sory yer kak Ja.  ehehe macam puteri Arab x? tema dinner diorang adalah Hikayat Seribu Malam iaitu Arabic la, Kak Ja pun minta aku siapkan die pakai shawl, jadi aku siapkan ala-ala puteri gitu =)

Kebelakangan ni, aku jadi sangat minat dalam bidang andaman ni.  Mungkin disebabkan sokongan dari kawan-kawan.  Jadi, aku ingat nak ambik kursus mekap time cuti ni tapi nak yang dekat-dekat dengan rumah je.  

Baiklah, aku ada tanya kawan satu sekolah dulu.  Dia mak andam dan boleh je nak buat bengkel belajar mekap tapi nak seramai 15 orang dan bayaran pula RM50.  okey kan.  Jadi sesiapa yang tinggal kat Kelantan dan dekat dengan bandar Machang tu berminat untuk join bengkel ni boleh bagitahu kat sini ataupun add my facebook terus =)

p/s :  Ini hanyalah sebagai permulaan, aku rasa minat aku ke arah ni jadi apa salahnya aku pupukkan lagi.  ye dop? 

8 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

cantiklah!

ayuyuuu :) said...

cantik :)
pandai emy mekap kann. hee

D'ya Marshmello said...

congrats! d'ya pun bercita-cita jadi mak andam, saje untuk suke-suki! hehehe, ley buat side income taakk gituu ?

JOM BACA & KOMEN : Thanks Bro Eyriqazz Sebab Sudi Singgah Sini

zOeY zAu YaH said...

teruskan aje kalau minat =)

Ezy Chiaki said...

leh jdk mak andam ni..
hihi

Titisan Hujan said...

t leh jd partner tuk butik ai lah
ehehehe

Rtp Farra Arisha said...

u get such this talent? so, what're u waiting for? tebarkan bakat dan pesona anda! hehe. btw, kk ja cantik!! salam to her!! :)

iDa said...

cunnnn laaa..nnti ajar ida yer....hihhihihihi