Kenapa aku sayang Ryan & Rara

As salam...

Bukan saja-saja aku emo pasal Ryan & Rara.  Meh baca sini..saat aku jatuh sayang pada small tortoise ni.  Bila si die baca entri tu, si die berusaha nak dapatkan natang tu untuk aku.  Bukan seekor tapi dua ekor.  Sepasang kura-kura kecik yang comel. 

Beberapa perkara yang membuatkan aku sayang Ryan & Rara.



*Mengalih hobi aku yang suka mengadap laptop (online, main game, edit gambar/blog) yang semua tu bikin kepala aku pusing kepada hobi main kejar-kejar ngan Ryan & Rara.  Aku rasa makin sihat :)


Tak pernah aku sayang natang sampai macam ni sekali.  Mungkin ujian untuk aku sebab aku tak pernah suka pada binatang peliharaan biasa seperti ikan, kucing mahupun harmster.   Kucing dan harmster spesies haiwan berbulu yang membuatkan aku geli, siyes la jangan dekat hoiiiii..kalau ikan, tak leh nak pegang la pulak =.='  Sekali aku jatuh sayang pada kura-kura kecil yang boleh dikatakan tak ramai membela nya kan.  


Persoalan kenapa aku tak bawa ke doktor veterinar masa Rara sakit.  Urmm...dah tiada jodoh Rara dengan aku lagi dan paling jelas, aku takde pengalaman mengenai hal ni.  Pengalaman pun penting untuk mengatasi situasi, paling kurang biarlah ade rujukan orang yang berpengalaman.  Dah la, tutup cerita pasal Rara dan sekarang aku akan jaga Ryan elok-elok.

p/s : abang menangis bila sayang menangis.  Redha. rest in peace Rara.

2 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

huhu...tak tau nk pujuk adik camner

Titisan Hujan said...

ms jpe nga rara da leh agk umr die xpjg...jga ryan leklok