Kad Hari Raya

As salam...

Siapa yang masih dapat kad raya sekarang ni? best kan...terasa sangat kemeriahan sambutan hari raya bila dapat banyak kad raya.  Dulu aku pun suka bagi kad raya dan dapat banyak kad raya.  Sekarang ni, sume men tag je..cari gambar kad raya then tag kat semua kawan-kawan =.='

Disebabkan rindu nak buat kad raya macam zaman dulu-dulu, aku masukkan aktiviti membuat kad raya dalam pengajaran.  Buat dengan budak-budak lagi beshhhhh! kreativiti diorang sangat comel ;)

Actually, tema pengajaran prasekolah minggu ni ajar  pasal kemudahan awam dan salah satunya kemudahan awam ialah pejabat pos.  Jadi, jom murid-murid buat kad raya dan hantar ke pejabat pos!! >___<"

kad raya hasil kerja 18 orang murid..5orang tak datang hari ni, kalau tak lagi banyakkkk kan :)


 kad hari raya yang ditampal pada sudut hasil kerja murid.

Sudut hasil kerja murid, tengok pejabat pos yang menggunakan kotak tu pun dah buat murid-murid melompat gembira tak sabar nak masukkan kad hari raya yang diorang buat ke dalam tu~


p/s : cikgu prasekolah minta aku buat blog untuk prasekolah ni, sekarang dalam proses mengedit, mungkin aku akan siapkan malam ni sebab lepas ni nak buat kad bergambar dulu. Nanti aku bagi link, korang wajib terjah tau, nak follow pun boley ;)

8 comments:

myra yusreena said...

hehe..comey jek bdk2 ney buat kad rye..haha XD

Titisan Hujan said...

terbaiklah cekgu!!!

caliph shuriken said...

tingat plak zaman skolah dulu.. hasil kerja yg cntik2 cikgu msti tampal bg satu klas tgk ^^

zulhilmi.tempoyak said...

puan....xde kad utk tetamu blog ke..??hihi

WAHIDA ALIAS said...

hehe..kretip jugak bdk2 kecik ni..

nabByla said...

anak murid cikgu larat x puasa? hehe..

Woofer Storm said...

dulu best dapat kad raya,skg ni jgn kan kad,sms raya tiada siapa nak bagi..

slmt hri raya yang tak lama lagi,maaf kalau ada buat silap k..

Saiazuan said...

bagus2 :D