PENAT tapi BERBALOI

As salam...

Semalam aku dah terlepas Spontaneous Thursday, tapi yang pasti aku nak bagitahu satu je ayat spontan ' PENAT tapi BERBALOI ' .

 Gambar kenangan dengan bilik pengantin mesti ada. 


Berbaloi sebab dapat makan free dan tengok pengantin. err~


Ambik seri bilik pengantin, boleh? ;)


Semalam dan jugak malam ni, sibuk menolong mama a.k.a mentor (pensyarah) untuk persiapan majlis perkahwinan anaknya.  Bak kata kawan aku,kena jadi 'kendarat'..aku pun tak berapa ngerti dengan perkataan tuu~ 


Esok majlis perkahwinan akan dilangsungkan dengan tema hitam, putih dan merah.  Semoga segalanya berjalan dengan lancar, dan pasangan pengantin diberkati Allah SWT. amiin.

23 comments:

ciknabil-a said...

selamat pengantin baru buat pengantin. :)

Mawar Berduri said...

alahai.. comelnyaaa....

Benrauf said...

aku pun first time dengar perkataan tu. what is kendarat?

CIK FERRA AWW said...

HITAM PUTEH MERAH. NICE COMBINATION!

Cikgu Fikri said...

hehhheee..
kendarat tu bahasa Melaka rasanya...
kadang2 ktorang panggil rewang..huhuh :)

James Alexander said...

la... ingatkan kamu yg dah nak kawin...


kendarat tu kirenye org yg kuat tlg dlm sesuatu majlis tu la... kot... tapi setahu sy kendarat ni terdiri dari golongan makcik2 je...

tapi kalau kamu dah terasa diri cam makcik, teruskan je la ye... hehehe... gurau jek...

Aisyah Aina said...

best tengok orang kahwin ni :D

Liyana Aziz said...

insyaAllah semuanya akan ok dan lancar... wah, siap amek seri bilik pengantin.. suka la, white!

hitam putih merah??? jangan lupa upload gambar banyak2! =)

Farhana Jafri said...

lawanya bilik pngntin!!! waaa~~ jeles2!!!

jemput singgah ANASAURUS :)

najihah sahami said...

waa...nnti mish kawen nk kena panggil emiey jugak laa..^^

Aida Azryn said...

moga berjalan lancar hendaknya.. amin. :)

padin said...

erkkk gambar ni mmg mengingatkan aku pada seseorang :D

cik hani said...

emiey pun dah mcm pengantin.. hahaha

Azhafizah[フィザ] said...

semoga majlis akan berjalan dgn lancar..est pe jadik kendarat..leh interprem dlm gambar..izi mngalahkan PM gitu (=

ghost writer said...

leh amik berkat sekali ye dak...

ada baling2 bunga tak..?hihi

Anonymous said...

i walked around n found this blog. please3 tell me what song did u use for the background song? The song's drivin me crazy..

caliph shuriken said...

nice.. awal2 dh amik seri ^^

latest en3: tanya sama pokok

apik pehe said...

hehehe..nk tunggu emiey lak jadi pengantin

Blossom Daisy said...

bkl ckgu jgk ea. hehe samalah. selamat pengantin baru utk pengantin.

emieysandra said...

Anonymous

:- title lagu ade kt bwh widget tuu
'I'm sorry I love you'

kokser kokdam said...

mabruk2 utk pengantin

Qu azniza ;) said...

chumel.......hikhik

Zura said...

itu sebenarnye kepuasan...