baju kurung & praktikal

As salam....

Hari ni hari first berpraktikal setelah bercuti semalam.  Bercuti semalam pun, bukan la aku duapulohempatjam dok mengadap mukabuku.  Banyak masa dihabiskan membuat persediaan untuk hari pertama ni.  Yang penting, eksaited betul aku gosok semua baju kurung.  Yup, dah itu pakaian rasmi seorang guru apalagi untuk guru praktikal yang masih belajar ni.  Gosok semua baju siap-siap, takut-takut kang ada hari terbangun lewat ke ape boleh main capai je baju-baju tu kan.

 tengok, ada lapan pasang cukup untuk dua minggu dulu la ;)


Akak saya ni dah pesan supaya jangan lupa update blog jugak walaupun dah berpraktikal. Akan saya cuba kak, sebab semester lepas dah nampak corak kerja jadi boleh la susun jadual dengan elok semester ni.  Semestinya komitmen pada praktikal lebih diutamakan.  Tiap-tiap hari kena buat rancangan pengajaran dan juga alat bantu mengajar.  Pengalaman lepas dah ada, boleh la dijadikan rujukan sikit.


 muka sememeh je masa dok menunggu guru pembimbing. 


Ini pula anak-anak murid di prasekolah.  Seramai 25 orang dan get ready jugak la aku dengan 25pesen perangai nanti.  Sudah semestinya di antara 25orang tu ada yang nakal, sabo je la haku =.='


p/s : terima kasih pada yang sudi singgah meninggalkan jejak, insyaAllah akan kunjungan balas pasti menyusul ;)

16 comments:

James Alexander said...

mengajar kanak2 riang ye...??

hehehe...

hati2... jgn kena buli ngan bebudak tu dah la... hehehe...

Aisyah Aina said...

kesian la cikgu kena beli banyak baju kurung....kadang2 tengok cikgu kat sekolah ada je pakai baju 3 tahun lepas....ingatkan orang tak ingat ke....hahaha

Liyana Aziz said...

pakai baju kurung sangat selesa tapi part nak gosok tu yang malas... kikikiki...

wah, ajar budak prasekolah ek? bestnya!!! all the best tau!

ciknabil-a said...

slamat berpratikal emi. :)

Cik Ezy said...

dulu saye keje, kdg2 je iron baju byk2..
sbb malas..
hahakk..
selamat berpraktikal ye..

padin said...

hehe memang beza kot dgn laki, kalau aku bangun pagi capai je baju nak pakai then baru gosok, pakai hak3.. tak penah plak gosok banyak2 sekali keh3

cik idora said...

prktkl elok2 yew... hehe.. sem dpn kte plak yg akn praktikal..
neway.. ni ipg mne eh??

Faraa Eiman's said...

comel jep dorang2 , haha
ewahh , dah jd cikgu pun akak kte ;D

shameel Iskandar said...

baru tahu amy ni bakal cikgu. tringat tym praktikel dlu, kena sediakan ABM, pastu tiap2 mlm dok fikir set induksi. Paling takut tym lecturer dtg observe. Tapi paling lawak, habis jer praktikel & balik USM, trus kena hantar ke sabah.

Bulan said...

cikgu emiey,caye nk tencim la. =p

caliph shuriken said...

ada 25 kanak2 ribena.. dlm ramai2 tu msti ada jgak yg notie mcm cookie monster nti.. siap sedia yer, hikk...

p/s: cmat bpraktikal emiey :)

latest en3: jom lukis komik

M a W a D D a H said...

ouhhh..dah praktikal...dekat sini je...hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

yiha...dah jmp 25 mirid dgn 25 perangai..byk2 sabar ye adik sayang.

ishh akak emiey yg mana tu..dia tu mmg kan??tak tau2 adik dia busy sibuk paksa suh update blog..keh3.

Zura said...

semoga sume berjalan lancar emiey..babab je sapa2 yg nakal..

ghost writer said...

manis lak tengok Sandra senyum macam nih...hihi

[sutera kasih] said...

seronoknya dpt mengajar bdk2 tadika..teringin nk jadi guru tadika..msti seronok :)