Tips menjadikan mata bulat

As salam...

Baiklah, di petang yang berbahagia ni..aku perlukan sesuatu untuk menghilangkan kebosanan selain daripada tidur.  Ouh, tidor petang sangat menyeksakan bila bangun sakit kepala then di malam hari pula pukul 2pagi tak reti-reti nak tutup mata, dua kali menyeksakan dan kalau ada kelas keesokkan hari pula, konpem tersengguk-sengguk itu tiga kali menyeksakan. ouh ouh. tak mahu kan, jadi baiklah aku bersukaria mengupdate blog.  


Sudikanlah diri membaca tips menjadikan mata anda bulat! yeehaa..get ready dengan duit limapolohsen untuk ditongkat ke dalam mata. uishhh, bukan bukan..hanya menyediakan eyeliner yang anda selesa & serasi untuk dipakai sahaja ;)


Pakai eyeliner ikut anak panah merah yang aku lukis itu sahaja.  Bahagian atas, dari hujung mata ke bahagian dalam, kemudian pakai bawah mata separuh sahaja tak perlu ke hujung tengah mata.  Pastikan juga garisan eyeliner bawah mata itu nipis yer agar lebih kemas dan memuaskan. DONE!


Pakai eyeliner dengan bedak nipis untuk ke kelas, kan lebih ringkas.


p/s : terima kasih kerana sudi membaca. <---tak pernah buat ayat ni, tapi ianya ikhlas dari sudut hati muda remaja. ehs~

39 comments:

Cikgu Fikri said...

wah...
nice..
cam pakai contact lense :)

ɛмα-яαнмαн said...

EHEH.. tips mata jadi sepet ade tak? :p

Fay said...

whoahhh.. mmg bulat ;)

Izyan Masri said...

WAAAH.TIPS YANG SANGATTTTTTTT BEST.BOLEHLAH BUAT MATA CM BOLA LEPAS NI XD

Zura said...

kalau mata dah memang bulat xyah susah2 nk bulatkan..:)

wana_love said...

thank youu:'D

ghost writer said...

untuk lelaki boleh tak buat macam tuh..haha

MiZ Rayy said...

sy pkai speck.. so, mata bulat @ x, sma je.. heee..

mayra aish♥ said...

sangat suka pakai eyeliner :D

Puan Besar Shag Yahaya said...

Mata Shag tak boleh pakai eyeliner =.='

naz said...

i nak buat lah camni haha

ASaDa RyutaRo said...

ooo.. saya ingatkan kena guna duit 50sen! hahahahahaha..

Bulan said...

ingt pakai contact lens yg leh bulatkan mata =p

natural2.tp bulan x reti pakai eyeliner.msti comot

ecah mashuri said...

ehehh.ecah selalu pakai bahagaian atas je.boleh try neh!:)

Aida Azryn said...

owh.. aida pun slalu wt camtu. sbb taknak orang kata mata aida kecik. =.=

Wani said...

mata saya besar ! haha . perasan !

Benrauf said...

the magic of make up. :D

hafizah alias said...

terima kasih sharing. hehee. boleh cube nnty :)

Hati Batu said...

cantik mata..hehe kalau lelaki nak buat gak boleh x?? hehe


jom singgah n komen blog hatibatu.com..hehe :)

Azhafizah said...

pakai lah ape saje pon..mate Fiza tak pernah nak jadi boolat..>.<
btw ini tips menarik..ape salahnye kalau mencube..kan

✿ cikcimi said...

heee. cimi g kelas, eyeliner xpkai, bedak xpkai, lipbalm pon xpki. macam mayat je hari3. =.="

apik pehe said...

wahhh..luas ngoti mato emiey..hehehe..
apik ado try jugok..tapi tetap sepet..hahaha

Encik Psychopath said...

lelaki acane?

najihah sahami said...

haha..mish main bantai je..:P
takpandai mekap sebab tu malas mekap. hadow..emiey meh jadi tukang mekap mish meh...

al_hakim said...

erk.kalau org laki tak payah kot.=P

chenurulhusna said...

cenyummmm

James Alexander said...

besar dan bulat...

mcm watak kartun jepun... hehehe...

dak eina said...

ok tenkiu emiey!! ;)

jacktigermalaya said...

nak try gak =)

M a W a D D a H said...

ptt lar mata kamu nmpk cantik dan bulat! hehe..

enyheartsdiamond said...

kalau g kelas eny pakai bedak ngan lipbalm ja.. tak sempat lah nak bereyeliner :D

Princess Feyqa said...

mata sye sepet sikit kot,, sedeyh huk3

NARDtheNERD said...

i suka buat ekor sikit kat tepi mata tu.
ehehe.
:)

caliph shuriken said...

dh cukup bulat mata tu, hikk...

p/s: ada tips x utk wt mata bsinar2 mcm shin chan? ;p

Mawar Berduri said...

kehkeh.. style kita pakai eyeliner samalah...

bulat2 itu comel..

chemay said...

cantikk.
tp chemay tak reti pakai
:)

bantalbucuk said...

boleh cuba ni..hehe :p

FasiHaH SupiaN said...

saya langsung tak tahu mekap...aduyaiii

kokser kokdam said...

sayo buleh buat jugok ko..? eheh