Saya nak jadi budak 5 tahun selamanya.

As salam...

Bukan nak berangan-angan jadi budak kecil balik, nak manja-manja, hanya tahu minta dan permintaan dipenuhi kalau tak dipenuhi,  menangis sambil hentak-hentak kaki depan semua orang.  Ya, masa kecil aku macam tu la, eleh...korang pun sama ;p  Masa kecik-kecik dulu seronok sebab tak ada masalah yang difikirkan, jadi perkataan 'migrain' pun tak kenal. 


Kalau keluar ke bandar, aku selalu nak pergi ke taman permainan.  Masa dating pun teringin sangat nak pergi.  Tapi, kalau kat tempat aku ni taman permainan merupakan 'line panas' bagi orang dating i mean berdua-duaan lelaki perempuan la.  Jadi, selalu elakkan pergi takut kena kawin free, kesian la penat die kumpul duit =.='  Kat tempat lain, aku tak tahu lak. 


Duduk sorang-sorang sambil minum ABC dalam cup ;)


Hari tu, keluar sorang then cari barang yang nak dibeli pastu beli air batu campur (ABC) + kopok lekor dua hengget pi masuk taman permainan.  Duduk termenung tengok budak-budak main terasa kita pun dalam dunia dia.  Dunia keriangan tanpa masalah.  


Konpius jap, nak ambik gambar bunga atau budak-budak yang tengah main tuu :D

Dah nampak budak-budak :)

Aku masih demam lagi, ma sibuk suruh aku masak spagheti lagi..Ini kena pikir pasal dunia rumahtangga lak.  Nak kawin ke tak nak? Nakkkkkkkkkkkk! okey, pi masak dulu jap^^

24 comments:

Cik Ezy said...

best kn jdk budak2..
hurmm

James Alexander said...

zaman budak2 dulu best... suke main permainan yg budak2 skang dah lupe...



x kan bile dah jadik bini org ari2 kasi suami makan spaghetti..??? hehehe...

kinn said...

moga cepat sembuh emiey! :D

result exam dah keluar la!

sugar2 kapas strawberry said...

mst beli ABC kt tepi pejabat pos..hehehe

adwafarahin said...

jd budak2 sgt hepi! sye sukaaa!!! :)

Bulan said...

ktne nie sayam?machang ek?wahh.teringin nak mkn cendol la =p

Aisyah Aina said...

best jadi budak2 kecik ni :)

waeda alias said...

smpai skng msh ase diri cm dak2. haha. parah ;P

Siti Mashitah Saidin said...

gambar tuh comel.. time minum abc tuh~

Cikgu Fikri said...

wah..
akak pandai maska spagheti ae?
masakkan fiq spagheti carbonara boleh?
huhhuhuh :)

emieysandra said...

gulp! xtau..xblaja ag resepi tu. huhu =.='

Far8 budak baik said...

hahaha..weh semua org nk kawen..
gigit hidung kau karang..
pehh aku pun suka tmn permainan..
bab adik suroh teman..grrrr

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

jadi budak2 takde masalah..satu maslaha yg ada bila lapar..hehe

ciK LyndaWawa igUana said...

memang bez jd bdk2 dr skrg cm2 masalah..

M Fizan said...

huhu...budak2 lar paling best..tak perlu runsingkan apa2..tapi tak boleh kahwin..hahahax

Syafiq Rosli said...

hehe..bleh je..xde mslh lah.best kan jadi budak kecil

naz said...

i nak join sekali boleh? kita main jonkang jongket haha

ASaDa RyutaRo said...

hooo.. selalu g deting ea.. hahahaha..

Ain Zulaikha said...

hai emiey .. hehehe,,
na jadi budak 5 tahun sb tgk kehappyan budak2 tu eh.. sama lah, rasa jeles pulak sekarang dah besar dah kena fikir pasal masa depan pulak.. hurmm..

ofkos lah kena kawin kan.. hehe tak kan tak nak kawin pulak..
semoga cepat sembuh ok :)

GaRy™ said...

suka gambar yang emiey amek!! semat sangat2... pakai kamera apa ek?..

emieysandra said...

pakai kamera fon je gary, sony ericson K810i..ehehe, tknik yg btul je kot^^

Mawar Berduri said...

jom main buaian....

caliph shuriken said...

dh lama x hepi2 mcm budak2..
kt umah ni dok tgk ank sdara wt semak kt dlm umah, xpe laa tu hepi hour diorg, hikk...

Bluewendy said...

sker p taman!! hihi..taman tempat paling bes nak hilangkan stress~