apsal tak cam nih?

As salam...

Baru-baru ni ade sorang ni my schoolmate, baru add aku.  Aku kenal dia, dengan senang hati pun approve la kan.  Bila dah approve, aku pun post kat wall dia panggil nama dia..yela kenal kan.  Tapi dulu, memang tak pernah bertegur pun sebab dia lelaki femes manakala aku perempuan yang pemalu...hihi :)


Tak lama kemudian, dia pun tegur aku kat chat. 


Sape ni? budak sekolah t*** dulu ea.
what! rupenyer die tak kenal aku..kuang asam ni, tak cukup garam ajinomoto semua la. 


Pastu mula la sesi flashback. tanya dok mana, kampung mana, kelas mana, kawan rapat dengan siapa dulu? <---sampai macam tu sekali. 


Aku geli hati betul sebab aku yakin dan pasti aku kenal dia tapi dia tak kenal aku, padahal kelas sebelah menyebelah je selalu terserempak time dia dating ;p


Dua faktor yang aku rasa mungkin sebab dia tak kenal aku ialah :-

Pertama, perubahan muka. 

 ni zaman berhingus lagi ni, masa tingkatan dua kot. malu shayer =.='


 Ini masa tingkatan lima, time ni ade peminat yu..classmate adik..auwww..tapi ai tak minat anak ikan =.='


Ini gambar sekarang, bezanya..dulu aku tembam sikit je..sikit je la..huhu. Berbeza sangat ke? urmm..aku rasa tak la sangat =.='



Faktor kedua, aku tak pemes masa sekolah dulu. 
Okey.. aku rasa ini yang sebetulnya. Yela, aku ni librarian..jenis dok dengan buku je, nerd la konon.huhu.
Diorang tengok aku tapi tidak penting untuk diingati. uwaaa~


p/s : pernah tak terjadi macam ni? apa korang buat? mesti sedih kan, sebab kita ingat dia tapi tak ingat kita. Tak pela, dia je yang pemes ;p

31 comments:

Aida Azryn said...

hehe.. lain sangat gambo dulu n sekarang.. mukan emiey yg skrg makin lawo. :D

James Alexander said...

ye dulu mungkin berhingus lagi, but somehow i find the old you is cute...

skang ni dah pandai melaram, tu yg nampak cam dah tua tu... hehehe...

ok... just joking...

x mengapa... dah x famous dulu nak wat cmne...

syira slyfix (: said...

beza gila muka time dulu2 dengan sekarang .

Ainismaira said...

penah terjadi.. sembang pumpang2 kat fb, tibe2 die tanye kite ni dok mane bla bla bla.. biase terjadi kat budak laki la.. dorg xkenal saye.. sebab mmg lain beno muke dulu ngan skrg. maleh nak cite lebih.. xkenai sudah.. haha..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

pd akak mmg sgt beza muka emiey dulu2..akak pun mungkin tak leh cam kot?mmg lain...hehe.

emiey...fb akak kena hacks kot?tak leh buka inbox ,komen dan lain2.nnt bg nmbr tipon kat ruang komen akak.akak tak publish la komen tu nnt.akak selalu check peknen kat melaka.

cikmemy said...

sebab dulu sekolah comot2 sekarang cun melecun.huhuhu...

tengok gambar lelame mesti pk, ieee..selekeh nye aku dulu.tapi kiut.kan kan kan awok?

M a W a D D a H said...

memang nmpk beza la...yg latest lg kiut...:)

muka adah memang xberubah sgt sbb tu org boleh cam lg...hehe...awek muda la katekan...haha

Lalinkfixa said...

hehee..bila makin meningkat usia makin cantik bak kata org..saya pernah juga tak kenal membe sebab dia makin cantik. hihihi tu tandanya emy cantik :)

naz said...

eh lain lah, i pun tak cam haha

naz said...

eh lain lah, i pun tak cam haha

nazirulhazwan~ said...

giler argh, hehe <--ape yang gile ntah;p


dulu swit, skang hot.hahaha

Titisan Hujan said...

siyesly...ms form5 u cantik

Dayana AZ said...

die tak knal sbb muka emiey da laen laa hehe.. dulu skrg pun comel jgk :) , tp sdih gak ek klu kte knal org , org tk knal kte, huhu dayana xpna lg sebab bru smpai hbis spm, dak2 tadika tk jmpe plak nk add hoho :P.

btw, dayana buat blog bru, jom singgah bagi pendapat,

http://herstylestoriie.blogspot.com

thx!

ghost writer said...

kena dengan aku bila aku yang tak ingat kat orang.aku kan seorang lelaki yang selalu terlupa nama kawannya..haha.

nih kira aku sama macam kawan kamu lar tuh Sand.Tapi kalau aku kawan kamu tuh,aku akan kenal kamu betul2.haha

Ummi Alesya Sofea said...

hihi,bezanya dah mkin cantik skrng ni.. :)

HaFizaH aYu said...

org femes jrg nak kenal or ingt kita yg xfemes nih..nway 1st time singgah cni

najihah sahami said...

ahaha..lucu la emiay nih. muka emiey xberapa nk berubah sgt kan. still cumuill cam tu. aihh.....kalau muka mish masa sekolah dulu. nauzubillah. teruk bebeno. hehe

ecah mashuri said...

mungkin sis dulu hot.sekarang dah extra hot.2 yg xkenal uh.;pp

alyea said...

hehe..mgkin sbb fktor muka kot..x pon sbb dak laki tu dah trlalu femes smpai x ingt org len..sabo je la..hehe..jgn lupe follow blog sy..ting2..=)

cik helena said...

kadang2 tu bukan apa,dah dia ingat dia pemes.abislah susah nak kenal org.hahaha

missh chiorika said...

beza lah muke awak zaman dulu and skrg ;)

Cik Bidadari said...

tapikan... kitakan...? dulu nerd gak.. skang taklah lagi... yg femes tu kenal kita... kita tak kenal femes tu... adoi... pasal segan dulu dorang glamor cantik bagai....

Puan Besar Shag Yahaya said...

Yeah. Tgh jadi gak kat Shag. Kawan UniKL Shag tanya kenal tak kawan dia nama Santos sebab dulu si Santos tu sekolah dengan Shag. Shag ckp kenal. Satu sekolah kot. Kawan Shag tu tanya Santos kenal takk Shag, dia cakap tak. Erk. tak pemes ke I? Haha :D

Tapi, maybe dia cakap tak kenal sebab nama kat Fb lain plua Shag tak jumpa si Santos tu time kawan Shag tanya Santos kenal Shag ke tak. Jadi tak nampak muka :P

Syafiq Rosli said...

hehe..untg la..ade orang tgur..:)

k a k L a m p said...

somell jerk kan.. abis tuh yg die g add wat pe lak kan.. hahah sx x kenal.. its okay la.. leh gak refresh zaman mude2 dulo heeee nice entry seh

[sutera kasih] said...

sedih kalo kita ingt kt dia, dia xkenal kita..hampehhh hehe

Far8 budak baik said...

hahahaha alalalala
ye ke org yg pemalu ni..
=p
aku dari kecik smpy besa..
same je..
hahahaha

apik pehe said...

hahaha..hak ah la..berhingus kuat nyer.,haishh..hahah

padin said...

hehe nak ngorat yang masa tingkatan lima tu boleh? wakakakaaa

kechixx said...

tak nampak sangat perbezaannya...hehehee;)

caliph shuriken said...

klau dh lama sgt x jumpa tu.. slalu ingat muka jaa, nama dh lupa trus, huh...

latest en3: pemberian anda amat dihargai