Aktiviti semalam

As salam...

Kelmarin berlalu tanpa entri di sini, bukan sibuk malahan boring lagi ada.  Tapi hujung minggu aku luangkan dengan tidor konon dapat naikkan badan, sedang diri takde selera pun untuk menjamah sesuap nasi.  Tak tahu la kenapa. Tapi jamah la jugak =.='


Pagi semalam, dimulakan dengan menarik nafas mengucapkan syukur pada sang Pencipta kerana masih meminjam nyawa ini buatku.  Seusai menunaikan yang wajib, terus bersiap untuk ke aktiviti yang pasti menyihatkan jasmani serta rohani juga.  Kalau tak dipaksa dengan perkataan 'wajib' memang agak susah jugak sebenarnya. Kelas aku diwajibkan untuk melibatkan diri dalam aktiviti senamrobik di Ayer Keroh berdekatan dengan Utem, dem ah nama tempat tu  secara tepat pun tak tahu, anjuran siapa pun tak tahu, tahu-tahu wajib pergi. Bersihkan hati terima je la ianya baik untuk kesihatan :) 


peewitt, nak ngorat boley? =.='

Sejak dok Melaka ni, aku dah makin rajin bersukan..err, senamrobik pun bersukan jugak la kan.  Kalau diingat waktu sekolah dulu, memang payah nak tengok aku angkat punggung lari-lari anak pun *patut la tembam dulu, dush!  Kalau kat sini suka pergi kat Taman Bukit Serindit sebab instructor senamrobik kat situ memang bagus i mean betul-betul feeling aerobik la *boleh lak feeling-feeling.  Ada blogger Melaka tahu tak tempat tu. 

 Antara yang biasa dilakukan di Taman Bukit Serindit yang lokasinya bersebelahan dengan Stadium Tun Fatimah, ialah aktiviti senam aerobik, bermain bola sepak, memancing, bermain layang-layang, berjongging dan lain-lain. sini.


p/s : majulah sukan untuk kesihatan rakyat. err..boleh dop? kui3x ;p

18 comments:

ASaDa RyutaRo said...

semangat.. dlu masa sekolah menengah rajin sungguh berjogging. konon nak kuatkan otot kaki supaya boleh dapat masa yang bagus masa MSSM. hahahaha..

Bulan said...

rindu nak jogging dlu ngan boifren.tp kaki i terseliuh dah xleh nk jog da.huhuhu

Hans said...

hahaha
bagus2
rajin bersenam
wahhhh
rindu Melakaaaaaaaaa

Lirik Lagu Beribu Sesalan - Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila Hamzah

James Alexander said...

ooo... kat situ... sy tau tu...

tapi x pernah masuk... hahaha...


senamlah anda selagi anda larat bersenam... hehehe...

Mawar Berduri said...

angkat kaki kanan...1,2,3,4,5,6,7,8..

kiri lagi..

cheqwa said...

besnya..dah lama x senamrobik ni.. :D
eh,awak uitm melaka eh?

Nasriq said...

majulah sukan untuk memundurkan perut yang jauh maju ke depan...

suha said...

cik suha suke lepak depan lappy je (^_^)

apik pehe said...

hehehe...jogging baper lame tu?

Ema Razali said...

hehe rajinnya jogging :)

bunga said...

nak join..hehee

bunga said...

nak join..heee

NARDtheNERD said...

awww...
i pun suka aerobik..
:))

Aida Azryn said...

wah.. bagus betol! amalkan selalu senamrobik ye. hehe. :D

missh chiorika said...

woaa . bestnya ;)

padin said...

fewwittt ekekee... adehh aku ni dah 2 minggu tak bersukan.. mana taknya kursus terus menerus dok hotel je huu

najihah sahami said...

makin kurus la emiey. oh no!!hahahahaha

ciknabil-a said...

sonoknya dia bersenam. hehe.. :)