SELAMAT HARI IBU, PUAN MAZNAH!

As-salam..

Hari ni hari ibu yer? ooooooooooooooooooooooo...patut la ramai yang buat entri pasal Hari Ibu.  8 Mei 2011 hari ibu, hari untuk menunjukkan kasih sayang kepada ibu- ibu u all, habis tu hari-hari lain tak sayang ke? hah..jawab jawab.



Hari-hari ibu disayangi

Hari-hari ibu dihormati

Hari-hari ibu disanjungi


Nama ibu yang melahirkan aku ialah Puan Maznah binti Mustapha dan dipanggil ma oleh tujuh orang anaknya.  Ma adalah ratu di hati aku dan adik-beradik lain dan permaisuri di hati abah. Dulu masa kecik kecik dulu kelihatan sangat ma garang.  Ya, ma garang bersebab supaya anak-anaknya tidak bergaul dengan rakan sebaya yang nakal, supaya anak-anaknya tidak menjadikan budaya keluar pagi time maghrib belum balik lagi, rumah kita walaupun buruk adalah syurga kita, jangan tinggalkan dan lagha berada di syurga orang lain.  Ma juga marah supaya anak-anaknya tidak menjadi bualan mulut orang kampung, dipandang itu ini serba tidak kena harap pujian je yang akan didengar. 




ahh..tak boleh nak teruskan lagi.  




Meskipun angah ni anak yang degil dan suka berlagak boleh berdiri sendiri tapi ma faham kan betapa pentingnya mengetahui bahawa ma ada di samping angah pada setiap waktu~


*big hugs for my lovely family*


5 comments:

Cikgu Fikri said...

Selamat Hari Ibu buat kak emiey..
(MOTIF?)HUHUHUHUH :)

Woofer Storm said...

slmta hri ibu buat ibu awk ye..

AiDa AzRyN said...

selamat hari ibu! ;DDD

Masz said...

eh eh, yang 2nd last tu name dye sangat menarik hati la...heee

Ain Zulaikha said...

huhu tamo degil2 ya, kite dah besarkan, so nak melawan kata ibu tu agak kurang sebab dah besar dan boleh fikir matang.. dulu masa kecik mmg degil gilaaaaaaaaaaaaaalah hahahha