Parallel Bar

As salam..


Hanya disebabkan satu status facebook aku, yang meluahkan rasa keinginan untuk beriadah di facebook setelah penat menelaah buku pada waktu petang tersekat dek kerana wayarles asrama yang berlagak comel macam chipsmore yang memang nak kena bite banyak-banyak nih.  Seorang teman pun beriya-iya jugak nak beriadah di tempat yang sepatutnya iaitu di trek padang la.  Apa lagi, masa dah menunjukkan pukul 5.30petang dan diberi masa oleh beliau supaya siap pada pukul5.45petang.  Semestinya, dengan berbekalkan semangat waja, lima minit terus siap!  Nak pergi beriadah, cukup la sarungkan apa yang patut untuk menutup aurat, ye kan?


 jadi pemalu lak sejak dua menjak ni.


Dah lama tak joging, tapi alhamdulillah..mampu jugak aku pusing 2 1/2 round trek tu. Sory la, 1/2 round tu amat penting bagi aku la supaya lepas ni boleh cukupkan 3 round lak. Hutang, single 1/2 round je lepas ni =.=" Haish..pening dengan banyak-banyak sangat nombor ni, diskalkulia jap.



Masa berlari tu, aku nampak pemandangan hadapan (masa depan) yang luas (peluang) dan cantik (bahagia).  Ha..sebab tu la kalau dah stress sangat menghadap mukabuku, memang elok sangat pergi beriadah, dapat menenangkan otak dan jiwa kacau nih. 

 
gediksss^^
 
Makin bermakna lagi kalau lepas lama tak bersukan ni, pergi la bersukan dengan penuh semangat dan dapat kesan sampingan seperti cramp kaki sebab dah gedabak besar signboard pasal 'parallel bar' (rujuk gambar atas), boleh pulak buat gaya sendiri tak ikut step yang telah dinyatakan konon badan fleksibel kan.  Memang syiok la * urut kaki sambil sapu minyak panas. 


p/s : entri yang sepatutnya di post semalam, babai mahu dinner lu ;)
 

4 comments:

Cik Ezy said...

nk jgk beriadah..
asek ngdap laptop je ni..
bile la nk jdk sihat..
huhu

Puteri Iqa Izyan said...

selalu kensel kalau hajat nk riadah. sbb last minit, malas. haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh beridah..naper tak ajak sis.mudah bersalin kata org.huhu..akak dah membesar bgi johan

chemay said...

lepas ni nak beriadah jugak.
nak release tension
:)