pagi pagi pagi pagi pagi

As-salam...

Hari minggu memang best sebab tak ada kelas, tapi dari segi makanan sangat TAK BEST.  Bangun pagi-pagi semangat nak buat kerja mula mengendur bila badan lemah sebab lapar.  Kedai terdekat pun dirasakan jauh bila malas.  Jadi, duduk je dalam bilik menunggu kepci jatuh dari siling, heh..ade ke? okey, memang tak ada la kan.  Jadi, gunakan apa yang ada dalam bilik ni untuk makan.  eh eh bukan nak suh masak meja, kerusi, dinding tapi yang ni...



tadaaa~~

"Barang-barang tidak sulit yang diperlukan ialah maggi serta apa-apa jenama teh sama ada uncang atau serbuk, campbell soup yang mudah didapati di tesco berdekatan serta telor yang segar dari ayam" terang chef emieysandra kepada pembaca blog Dunia Emieysandra.



Hampir setengah jam bertungkus lumus yang sebenarnya boleh siap lima minit je, tapi campur tolak darab pergi basuh bekas, cari sudu garpu, gaduh nak masuk berapa sudu gula, termenung nak set time bila rebus telor biar jadi masak separuh.  Inilah hasilnyer...


Teh panas. pekat ag sebelum masuk botol air yang lebih besar untuk kongsi dua orang. sup campbell memang sodap menjilat cawan yang my rumet punyer tapi makan sama-sama la, maggi kari letak telor yang aku punyer, suap sama-sama jugak. Telor masak separuh haruslah sorang satu untuk membesar dengan sihat dan jayanya. yummy!!




oPPS, ni jamuan breakfast semalam, hari ni baru sempat post.
Hari ni nak makan apa pulak yer? fikirkanlah~

16 comments:

ubi said...

student life biase la camni..tp sy nye menu xde teh nga telor..huhu

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha. student mmg xkn lari dr megi ^_^

ghost writer said...

tapi kalau dapat campbell soup yang dari tin lagi pekat wooo...

eh,selamat bersarapan cikgu sandra..

amna said...

kesedapan :)
ni la jadi bila dtg mood malas nak menapak p cafe. hihihi

miss frog said...

wahh...selamat pagi.....hehe

Cahaya Kehidupan said...

hehe telur setengah masak tu dah lama tak makan,zaman kecik2 dulu selalu suruh puan emak buat,sebb suka makan dengan kicap...yummy2...hehe

lolitasinta polkapolkie said...

wahhh.nikmattt uhh senanyee.syukur3!
hee

M a W a D D a H said...

kesian die pg2 kena makan megi...

Fyqa said...

ada teh ngn telor tu kira mewah jugak la dlm stdent life ni.
hihi

emieysandra said...

bile rajin je ade teh ngan telor ni, bila malas xdenyer..rendam maggi jer huhu~

HaNa HoNeY said...

mcm tuh laa hidup membujang
yo yo jeee...
hahaha

Nik Imana said...

errr..laparnya :(

dyea irdina said...

lamanya rasa tak bekpest mkn megi..hehhehe ko bujang lagi dik ilex la klu akak ni unt hero kn buat telor anco..unt soami roti bakar..lastnya akak mkn biskut cicah air je..hahhahahhahaaaa...sodap gak tu...pas anto anak p tadika baru akak beli sarap..

Ain Zulaikha said...

nampak sedap pulak ye :( lapar pulak dah.. baru je tadi makan nasi, sekarang lapar maggi.. hehe

caliph shuriken said...

lawa mug tepi maggi tu, hikk...

latest en3: fast five

Woofer Storm said...

lama tak makan maggi ni..hihihi