Pagi-pagi lagi dah jadi gadis ribena

As-salam..

Hampir pupus semangat keperempuanan melayu ku ini.  Boleh pulak pukul 2.30 pagi tadi tetibe je loceng kebakaran tu berbunyi.  Makin lama makin kuat, aku yang pernah ada kisah lucu tentang latihan kebakaran ni (tak pernah citer lagi kat blog, nanti aku buat yer) mesti la tak nak banana fruits two times ,ye idak? Berbuah leh jugak makan, kalau rentung? haishhh!  Nauzubillah. Cepat-cepat kejutkan jiran sebelah bilik ni.  Memang kecoh gak dua blok asrama semalam.  Nasib baik tak ada apa, loceng tu cuma berbunyi je.  Mungkin dah dah lama tak servis, tak pun tikus dok main skipping dalam tu.  whateva la yang penting loceng dah stop lebih kurang pukul8 pagi tadi.  Bayangkan tidor dengan bunyi bingit tu, urmm..


Siap kemas-kemas bilik, ini jugak yang aku hadap..macam kanak-kanak ribena lak rase, eh tukar..gadis ribena, ehehe
  brOken english, sorry yaww~~


Terasa nak letak lagu kat blog, okey tak?

11 comments:

Cik Ezy said...

lena ke tido dgn bnyi bising loceng tu??
hehekk..
comel! comel! cam ais krim padle pop je.
hahakk

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hehe..dulu kwn selalu marah jam loceng sis.bunyik cam siren apa mereka kata.rasa cam nak hempas bg pecah.tp mereka lupa jam tulah yg kejutkan mereka bgn subuh

emieysandra said...

tu r pasal urmm..xtido kan penat, huhu

emieysandra said...

ni loceng kebakaran sis, klu xde..mmg konpom sume akan rentung bila btul2 kbakaran nti. huhu. :D

Zura said...

layanlah muzik nie emiey...

Bigdaddyz said...

boleh tapi jgn kuat2...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

mmg betul2 terbakar ke emiey?ke latihan kebakaran jek?sis selalu kalut bila loceng kebakaran berbunyi...tp akhirnya sia2 berlari..sbb api pun takda..huhu.

Titisan Hujan said...

awat la muzik nih best bangat

emieysandra said...

bukan la sis LM, loceng kbakaran rosak..huhu

CIK TOM said...

plg xsuka kalau tgh tidur bunyi loceng kebakaran yg rosak...huk3

Woofer Storm said...

ssh nak tdo kalau bising dan terang ni...hihiihhh