buwerkkk!

As-salam..

Pagi tadi bangun awal sebab semalam tidor awal.  Maka, dari lepas Subuh tu dok mengadap la laptop.  Mengadap je, tengok tenet dok berlumba-lumba dengan kura-kura yang pasti arnab yang entah dari mana datang pulak yang menang =.='



Jadi, aku bukak la apa yang patut, sehingga la aku rasa nak buka paint.  Ala, perisian wajib entah zaman bila lagi ada dalam laptop mahupun komputer.  Pastu teringat la yang trend sekarang kan dok main lukis-lukis katun, botak bulat otomen semua ada kan.  Aku pun nak try la kan, kot-kot jadi cinderella, memang akan bangga la ada tangan yang berbakat.



Aku pun mula menggerakkan cursor dengan penuh tekun.  Sambil lukis dok senyum sorang-sorang tiba -tiba teringat murid-murid prasekolah masa prektikum.  Tetibe je tu.  Tak sampai sejam pun, not bad la kan untuk aku yang baru nak belajar melukis ni, inilah hasilnya...





amacam..errr?
Masa dok wat mende ni, aku dok teringat kat budak-budak prasekolah tempat aku mengajar sebab aku pernah bagi diorang buat aktiviti mencantumkan bentuk-bentuk asas seperti bulat, segiempat tepat, segitiga.  Sama ar macam aku buat ni..nampak sangat mata tu gune bentuk segiempat tepat, muka tu aku guna bentuk bulat..bibir tu, cer teka cer teka..meh nak habaq, tu bentuk lebiyu =.="





Maafla yer, ni aktivit keboringan sangat, jangan lepas ni mai saman aku sebab mimpi ngeri tengok gambar ni. aduiih...

 

11 comments:

Cikgu Fikri said...

wah..
meletop..
ingatkan buwerk aper lah..
huhuhuhu :)

D'ya Marshmello said...

wah comel la doodles tuh, cantik ape kay emiey lukiss.

http://miss-dya.blogspot.com

emieysandra said...

haha..napok benar nipunyer, uhuk3
xcantik pun, ni keje boring je..haha

Aida Azryn said...

comey.. haha.. ;p

Cikgu Fikri said...

KAK, fiq pun tak pasti dah ckp benda ni ker blom dgn akak..

TAHUKAH AKAK YANG MUKA AKAK MACAM IQA MENTOR 5?
huhuhuh..
serupa kan?

emieysandra said...

fiq dah gtau ler..2 pasal akak pi komen camtu, haha :P

JIJI YU said...

lepas subuh pon ko dah boring..herk..

emieysandra said...

ade d'catit camtu k? herk..haha XD

Zura said...

comey gamabr tue..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hihi..chantek !!!bibir tu plg cun

tyka chou said...

wahh..truskn! mn tau bole wat komik plak ke pasni kn..:))