Terima kasih teman!

As-salam...

SELAMAT PAGI CIKGU!! haha..dah rindu ucapan ni dari murid-murid.  Selama sebulan ni, mereka la penyeri hidup aku.  Gembira, sedih..tension..semua sebab diorang.  Semuanya bersatu menjadi rasa bangga sebab dapat pengalaman bermakna bersama diorang.  Kini, mungkin i'm back to my situation.  Mungkin juga tidak.  



Sebelum hal ni terjadi, i mean perpisahan aku dan 'dia' aku dapat nasihat dari seorang teman yang juga pernah kehilangan cinta pertama.  Kata-kata dia masih aku ingat sampai sekarang.  Mungkin ini yang aku perlu dari dulu.  Nasihat dari seorang teman yang tak menyokong mana-mana pihak sama ada aku atau 'dia'.  Mungkin memang betul salah aku dan mungkin jugak salah 'dia' sebab cinta is sharing, loving together.  Together, jadi kalau salah tak bermakna satu pihak je salah dan punca yang menyebabkan salah itu juga salah.  



Aku sangat menyayangi teman-teman, cuma aku tak reti nak tunjukkan secara zahir.  Less emotional i think..haha.  Terima kasih pada yang menegur dan memberi nasihat dengan ikhlas.  Jangan terlalu ego untuk menerima nasihat, ruang memperbaiki diri pasti terbuka luas. 

~whut a lovely pic with a deep meaning.

Entri ni juga khas kepada teman yang baru sahaja menegur aku. Jangan takut, aku terima teguran dengan hati terbuka kerana aku hanya insan kerdil yang punyai banyak kekurangan dan waktu hidup yang ada ini akan digunakan untuk memperbaiki diri menjadi terbaik.

 

daa..
adioos!!

6 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

jgn wat kerja last minute sayam..nnt menyeksa diri lak..huhu.take care.

ferra said...

wee i got friends. tp not all of them good. and most of them are selfish. so sad getting such friends :(((((((((

evagurl said...

lek ah dik. tok mati nyo klu x dop gewe. hahahaha ;-)

Cik Ezy said...

best jgk kdg2 dpt teguran saat2 kite sgt memerlukn teguran..
:)

Nia Hashaari said...

comel lah...kucing tu pakai kasut..wewewewwe

Woofer Storm said...

tegur yang baik patut diterima,kerna mngkn membaca kebaikan.tegur yang buruk,kita simpan jadi kenangan... lupakan masa yang cuma menyakiti hati mu ye..doakan kebahagian mu selalu..amin3