JUST BE YOURSELF

#Day 3
Your idea of the perfect first date.



Dulu ade la first date dengan ex-pakwe. Dah.. dah..kisah dahulu usah dikenang, kisah yang mendatang patut diangankan. Tak jadi lak nak berpantun =.='



First date, urmmm...

Perlukah menjadi sempurna tika pertama kali berjumpa.  Pakai cantik-cantik, mekap dengan ayunyerrr.. dan cuba berpenampilan sebaik mungkin.




Sebabnya, nervous pada penilaian pertamanya dia melihat kite sebagai kekasihnya.  Mungkin sebelum ni, kita dah lama kawan ngan dia, kuar pi mana-mana selekeh je ngan die, men ketuk ketampi ja jan jalan tak hengat dunia tapi bila dah kapel dan nak start dating..kenalah menjadi seorang kekasih yang ayunyerrrr!  Itu kalau situasi yang pernah berkawan la.  Kalau yang memang tak pernah jumpa, dah declare kapel, mesti cuba jadi sebaik mungkin kan. Actually, depends pada diri masing-masing la.  Kalau fikir balik, kenapa kau kapel ngan dia? mestilah nak serius untuk kawin dan jadi pasangan seumur hidup.  dan selama itukah kau akan cuba menjadi terbaik depan dia walau dah kawin?  Tak kan. Dan fitrah manusia juga dilahirkan dengan kebaikan dan juga keburukkan.  Tak ada orang yang sangat sempurna, bila lama-lama kenal nanti konpem akan jumpa keburukannya..kan kan kan.  JUST BE YOURSELF is better  ;)

 


Alamak, aku lupa tajuk task ni..tengok balik. okey. ermm..berat hati sungguh nak jawab soalan ni sebab aku tak bersedia nak fikir tentang first dating lagi uwaaaaaaa, terus ingat first dating sebelum ni, err......fuuh fuh fuuuh, kenangan pi la jauh-jauh berterbangan tinggi  =.='   





Meh kita berangan jap ea...jap..


Pelamin dalam citer Ayat-ayat Cinta. Dating kat sini, boleh? aku dan si dia jadi hero dan heroin kat sini? mula-mula memang ramai tapi lepas tu dapat la dating berdua-duaan kan, hahaha..gediks macam nak kena lempang je kan =.='

 

Aku suka air laut, pantai. aku suka alam, aku suka kehijauan.  Secara seriusnya, nak dating camni.  Duduk sambil berlunjur kaki dan bercerita semua tentang aku dan dia.  Citer pasal masa depan dan  Saling mengenali. Saling memahami.  Saling menghormati.  Tenang sangat.  


daa..
adioos!!

16 comments:

Cahaya Kehidupan said...

owh,tak pernah kuar dating..hehe =P

zOeY zAu YaH said...

jd diri sendiri kan lbh baik =)

Cikgu Fikri said...

wah....
kalau dpt cm ayat-ayat cinta,
memang grand...
paling penting,
jgn lupa jemput saya.. :)

caliph shuriken said...

kiut suwiit ar pic yg 1st tuu ^^

ghost writer said...

yeah...hati tengah melalui musim bunga boleh membuatkan tersenyum sepanjang hari...

apapun impian harap menjadi kenyataan..

CIK TOM said...

betul..ciktom setuju..yang terbaik just be yourself..biar si dia terima kita seadanya bukan hanya pada luaran yg berpura2..

Woofer Storm said...

takkan jumpa yang dinamakn kesempurnaan dimuka bumi ini,beljar menerima kabaikan dn keburukan dri msig2..jgn perh cuba meminta dia menyintai keburukkanmu,tapi ajarlah dia cuba memahami keburukanmu..

**suka ayat kat bawah tu..sy suka laut,sy suka pnatai..semua kat bawah tu sy suka..ermmmm.sekian

hudahazwani said...

waaaa!! have someone new yer cik emiey..congrates dearr...happy for u..buat carefully..jangan terlalu 'menyintai' dan 'mengharap' terlalu awal k..


**huda suke pantai jugak! tenang jerr ase..sungai pun huda suke..ta kesa la..aslkan kawasan air mengalir selain longkang dan sebagainya..hehehe

nazirulhazwan~ said...

err, first date den kek mano ntah, da tak hingat la pulak, dem!! mati kalau awek tny ni,hahaha

apik pehe said...

hehe..jiwang gak emiey ni yerp..
x sangka..apik baru tahu

Woofer Storm said...

kamu..ermmmmmmmmm

Ain Zulaikha said...

firstdate apa yang perlu buat eh? pada saya , saya lagi sukakan simple, just makan KFC .. hehehhe

naz said...

ada juga geng kfc di sini hahaha

Aida Azryn said...

yup setuju sangat! :)

Woofer Storm said...

nak komen apa kat sini ea?ermmm ntah tak tahu nak komen apa..hheeee

Selmt malam cikgu^^

emieysandra said...

someone new? hati berbunga? haha..tulis entri mmg kne pkai hati jujur kan. kan kan.