Err..my peberet song?

As-salam...

#DAY 1 

hai hai hihihihuhuhu. tadi kan dah kata, 30thing in 30days Challenge akan bermula hari ni.  Tapi terlewat lak nak siapkan entri ni sebab ralit dok tengok cerita.  Bahagia tol mentang-mentang dah habis prektikum dan hari ni lak cuti sempena Melaka Bandaraya Bersejarah. 

My favourite song mestilah dari artis kesayangan yang aku minat sejak kecil lagi. Dok hafal..'hendaklah..hendak hendak ku rasa..aduh sayang' Ni lirik yang pemes masa aku darjah 1 dulu (asnyer la)haha..Aku pernah guna dua baris liriknya yang kat bawah ni sebagai quote dalam blog masa awal-awal blogging dulu. 


Ku tak bisa merubah yang telah terjadi, 
Tapi aku kan menjanjikan yang terbaik.







Ha..dapat teka tak? ehehe..jom tengok video lagu ni  la.


Seindah Biasa ~ Dato' Siti Nur Haliza

Jalan pernah takut ku tinggalkan
Saat bintang tak mampu lagi berdendang
Saat malam menjadi terlalu dingin
Hingga pagi tak seindah biasanya
(Korus)
Takkan mungkin kita bertahan
Hidup dalam bersendirian
Panas terit hujan badai
Kita lalui bersama
Saat hilang arah tujuan
Kau tahu ke mana berjalan
Meski terang meski gelap
Kita lalui bersama
Ku tak bisa menrubah yang telah terjadi
Tapi aku akan menjanjikan yang terbaik
Agar kita tak pernah menjadi jadi
Meski beza dermaga untuk kita berlabuh

Pernah kita jatuh
Mencuba berdiri
Menahan sakit dan menangis
Tapi erti hidup lebih dari itu
Dan kita mencuba melawan

Aku memang berjiwa lembut untuk meminati lagu yang macam ni.  Cuba hayati lirik lagu ni, penuh dengan nasihat mengenai kehidupan.  Buat aku rasa riang dan bersemangat dengar lagu ni.  ececee..pandai je aku membungakan kata yer. 





Lagu feveret yang kedua, sangat jiwang..romantika de amor sungguh.

Apa Artinya Cinta by Ari Lasso & Melly Goeslaw.


DULU, aku jadikan ni lagu percintaan aku, suka sangat dengan tiap patah lirik lagu ni.   





Lagu feveret aku yang ketiga baru lah dari luar negara, huh..mestilah perkasakan Bahasa Malaysia kan :)

White Flag by Dido.



Ini lagu yang aku suka sejak dari dulu, lagu-lagu sekarang pun banyak jugak yang aku minat tapi lagu-lagu dulu lagi evergreen, sentiasa cedap didengar sepanjang zaman..tol tak sayangss? haha..


daa..
adioss!

12 comments:

Cikgu Fikri said...

wah...
fiq masa karaoke,
ader gak try bwk lagu seindah biasa tu..
versi lelaki..
hahhahhaha :)

Puteri Iqa Izyan said...

heart so much la tok ti. ehek~

sulu pernah wat gak 30days challenge nih. tp harem je. haha

Ain Zulaikha said...

suka jugak lagu ni, tapi yang dido tu tak pernah dengar... :)

sorry lambat rply jejak ya, busy sesangat.. hehe

apik pehe said...

mek..tulung nyanyi skali..apik nok dengar

Heidi Shafiq said...

owh aku peminat dido jugak.. :)

twinkle twinkle said...

skrg da jarang dengar lagu siti ouh

Cik Ezy said...

lagu siti best2..
dulu lyn la lagu2 die..
skrg dh krng..

cik hani said...

cik hani minat giler lagu white flag dari dido tu..

mengingatkan kenangan di zaman poli dulu..

lagu tu mmg best fovever n ever..

aci ke mcm ni??? hihihikk

apik pehe said...

emiey..jom la karok jamban kt klate...eh..ader ke?

^ai-mie : 아이-미^ said...

sekarang suke layan lagu korea je... xtau nape... wee~

Woofer Storm said...

jom layan lagu ct..heheee

Woofer Storm said...

kecian kat dia,tak sempat update ea..takpe,kalau tak sihat rehat je k...ermmm