Photobucket.com

As-salam...


Aku nak perkenalkan photobucket ni kepada sesiapa yang tak kenal lagi. Sesiapa yang dah kenal tu, menyorak yeay je la dalam hati yer.  Photobucket ni penting untuk sesiapa yang suka decorate page masing-masing tu.  Tambahan pula, senang untuk ambik link atau edit html gambar.  Bila ada gambar yang kite berkenan tapi kita xde direct link (kalau diperlukan), terus je upload ke photobucket.com ni, semua ada. Macam astro tu..syhhh! diam aje.



Klik pada link ni untuk sign up.  
http://photobucket.com/



Bila dah sign up tu isi la ape yang diperlukan.  Letak password yang senang diingat dan yang tak mudah dihack oleh orang lain. Pesanan yang sangat berharga ni tau =)


Photobucket ni ada theme jugak tau.  Aku sangat teruja sebab ada theme warna merah hati yang sangat lawa.  you all lak, pilih la theme yang you all berkenan yer.


Ini salah satu contoh gambar yang aku upload kan, macam-macam kod yang diperlukan ada kat sini.  Yang lain-lain tu explore la sendiri yer.



p/s : aku hanya reti main photobucket ni jer, ada sesiapa yang guna selain photobucket ni untuk dapatkan direct link dan html gambar? Jom la share sama-sama.  Sekian, terima kasih. ;D



17 comments:

miss hunnybunny said...

kak..gambar contoh kat atas uh kan akak wat gambat tok shoutbox kan..ley ajar x macam mana nak wat..
pleASe...

♥-- emieysandra --♥ said...

adik leh cuba gunakn mne editor gambar, cuba edit dengan kreativiti sndiri..ermm, nnti la akk buat tutorial sal ni.. ;D

maCy said...

dulu pna pki. hihi

iszieylyanziy said...

wah,,wt lah tutorial,,berkenan aih,,,tgk shoutbox cam tu,,nak jugakk,,ehhe

ayulunera said...

ooo..baru tau fungsi photobucket ni..bes2....dah follow u dear...

AiDa AzRyN said...

whoa! aida tak pernah lagi guna tu..
thanx 4 sharing.. ^^

♥-- emieysandra --♥ said...

@ maCy
:- skg ? ;D

@ iszieylyanziy
:- insyaAllah, nti emiey buat yer..;D

@ ayulunera
:- nti explore la lagi..tQ..;)


@ AiDa AzRyN
:- same2 Aida ;)

Cik Tom said...

bagus share info ni..keep it up dear :)

sugar2 kapas strawberry said...

kita boleh gak kn nk buat template or background sendiri guna bnda alah ni kn?

♥-- emieysandra --♥ said...

@ Cik Tom
:- thanks cik tom!

@ sugar2 kapas strawberry
:- buleh la, sb kite dh dptkn direct link/url image bila guna photobucket ni..

Miela Tahril said...

Blog Baru (2010) Pilihan??? kalau berbesar hati untuk undi saya. UNDI N0.108. nak tahu lebih lanjut? tekan sini

http://miela-tahril.blogspot.com/2010/12/blog-baru-2010-pilihan-undi-no108.html

terima kasih kerana sudi meluangkan masa :)

Amirrah Zawani said...

yeap2.. i pun salu juga photobucket jugaaa :)

Anonymous said...

kak emy , sy slalu tgk orang buat bende ny gune photobucket . tp x reti nk buad . igtkan kak emy gune photoshop .

Bella said...

info yg bgs bella dah fhm dah nk wak cmne..

nurul syafika <> said...

kakak kan kite upload gambar lepas tu cam mana nak tahu code gambar tu kakak

nurul syafika <> said...

kakak kan mcm nak upload lepstu nak tahu url code cm ner mm

emieysandra said...

adik nurul syafika, kod yg perlu diambil bergantung mane adik nk paste..kalau nk tmbah kt gadget, leh ambik kod html...klu nk msukkn dlm edit html tu, gune direct link..ermm, maaf yer..klu adik xphm..cube try n error, jgn terus save tp preview dlu tau =)