Anak-anak kecil

As-salam..


Memang penat seharian melayan buadak-budak yang aktif dengan pelbagai ragam ni.  Sekarang ni pun rasa nak pengsan jer, tak pela..disebabkan semangat yang berkobar-kobar bagai pasukan Malaysia yang sedang bertanding tadi. huhu.go go Malaysia. Menang jugak, terima kasih kepada juruacara tak rasmi tadi.  Dah macam pembantu penyampai ulasan tu pulak.  Bila masuk je gol Malaysia, terus taip post 'gooooool!'. Bagus betul untuk aku yang tak suka tengok bola  ni, lepas tu ramai yang dok like yang antaranya aku. miahahaha. *bangga, mesti suka kalau negara sendiri yang menang kan.  waka waka eh iye..baru mood bola kan, cess!



Pagi tadi bawa Sucee keluar sebagaimana yang diperkatakan dalam entri ni. Sucee tu memang suka ambik gambar, sama dengan adik dia, Anis jugak. Kebanyakkan orang pun camtu kan.  Jadi, gambar-gambar tu amat haruslah digunakan sebaik mungkin dalam entri ni kan. 


Gambar pertama kena lah ada si tuan punyer blog. Ok kan, jadi terima la satu je lagi muka aku, satu je lagi ek.





Cakkk!!

okeyh, trademark Shh! boleh buat poster ni pastu tulis JANGAN BERCAKAP SEMASA MAKAN. SHH! okey tak? huhu.
Nampak cam ade eyebag jer, tak sukenyer, tulun3 :P




Sekarang, kita tengok langkah-langkah untuk makan pulak, dibawa khas oleh Sucee Ayam Goreng.. err??!

 Senyum sambil pegang sudu - ambil makanan menggunakan sudu - NGAP!! 


muka keriangan menikmati ayam goreng.



Ni muke terpaksa sebab kena habiskan ayam goreng, dia dah banyak makan coeslaw dan kentang putar, tapi suruh juga dia habiskan, tak elok membazir kan kawan-kawan?.*buat gaya budak tadika :P




 yeay! dapat pi taman. Main sakan dan berfotoria dengan gelongsor sajer. Baju merah tu adik aku, bukan skandal die.



 Time ni merajuk tak nak balik lagi, die ni penuh emosi. Cepat touching dalam kata lain? ape ea, lupa daa..haha



so, pujuk dia ambik gambar lagi, berposing jap.  Baru senyum.
Satu lagi kak Ngah!!




Okeyh, snap!
Ada gaya model tak? ada..ada..kan. *kenyit-kenyit mata sikit.



Yang ni aku suruh dia pandang ke lain, candid la konon. ;)



Menyibuk satu je lagi gambar aku, nak pastikan betol ke tak ada eyebag ni? oh no..drama..drama..drama..err??!


Gambar Sucee paling banyak kot.  Aku kena bagitahu Sucee ni, nanti mudah kalau tetiba kat sekolah kena buat buku skrap Zaman Kanak-kanakku. Blog ni la rujukannya, keh keh..hentah hape-hape je aku ni.  Mekasih la layaaaaaaaaaaans!

15 comments:

YUL said...

yea! malaysia menang, huhu, peh, dah ada anak eh? tak tahu pulak kan. comil anak2 awk. suke tgok pic yg 2nd last tu, hehe

emieysandra said...

haha..tajuk je tu, gimik over sgt,
tu cousin emiey..uh, sme la, suke pic tu jugak..:P

miszlullaby said...

rajinnye la hai mlayan budak2.tp mmg pnat kn lyan dorang.kite da semput,dorang xpenat2 lg.hihi

mie said...

fuh!!
so cute bila aksi menggigit ayam tu..
ada lagi serpihan ayam kat mulut..
heheee

nazirulhazwan~ said...

komen sket, klu kurangkan gmbr emy mungkin lagi best, klu takde terus lagi bagus.hahaha

kiddin mi, jgn mara2, gurau2 pagi:P

Cikbelog said...

owhh kawen tak ajak yea??haha

emieysandra said...

@ miszlullaby
:- tol tu ML, blik tu die dok main ag..emiey dh pnat da..bg die tgk video dlm lptop..layan la die sorg2..;)

@ mie
:- ha'ah..dak ni suh je buat aksi ape, msti mmuaskn la, sb die pndai posing ;)

@ nazirulhazwan~
:- eh, ye k..menyebok je kan, hahaha.mestila prktise jdi mak budak..gmbr brsama anak msti ade..uh, terover sungguh, hahaha

@ Cikbelog
:- org len pun x diajak..kih3 :P

Gayahspears said...

wah.. rajinyer layan kerenah anak2..hihi

Asyraf Hamasaki said...

ini yg i tak puas hati ni u hik2 i nak ganti tempat budak girl tu lalalal

zuk zuhaiza said...

kita punya shawl yg same...larik topik jap..huhu

CIK TOM said...

comelnya anak emiey..pndi posing plk tue..hehe

emiey..cik tom tag emiey..kalau sudi join ye ;

http://www.ciktom.com/2010/12/your-url-story-contest-bagaimana-dapat.html

tia said...

cooooomel!!! ;)

Amirrah Zawani said...

tgk korg makan kfc terliur la pulak :D

Ain Zulaikha said...

mesti best keluar dengan budak2x.. weee~

cik hani said...

comel2...sucee comel.. tuan belog pun comel..
amboi, melayan smpai ke playground..
berlatih utk jd mama kelak eak!!
hihihi