Cikgu Menjeling..

As-salam..


Tengah-tengah malam pun cikgu menjeling sampai terangkat kedua-dua kening ni.  Almaklumlah nak angkat satu nanti kalah akak Ziana Zain lak, alahai jauh benor merapu meraban tu.  Sesiapa yang sedia maklum, aku ni salah seorang bakal guru di sebuah institut yang malas aku nak sebut, kalau yang dah tahu bagus la. 


Sebenarnya, aku nak citer ni..satu malam tu Abang Ben ada post minta sesiapa yang bakal guru, ataupun seorang guru komen kat entri tu dan bagi url blog.  Aku yang dah memang suka mengendap Abang Ben ni, eh bukan dia..blog dia la.  Terusla letak url blog aku sambil kunun2 nyer angkat kaki tangan nak gitau aku ni bakal guru.  


Tak lama kemudian, aku nampak satu bloglist Cikgu jeling-jeling. Perghh! akulah antara cikgu yang menjeling tu. huihuihui..dasat tol haku ni dok menjeling dalam bloglist Ben Ashaari tu.  

credit here


Bloglist special kat blog femes tu, penghargaan kepada guru dan bakal guru, ye tak? ehehe. Mekasih Abang Ben, kalaula dia baca blog picisan ni. huihui..;)
Siapa la yang tak kenal dengan Abang Ben yang suka menolong blogger-blogger lain dengan segmen-segmennye tu.  Boleh ler kita tumpang-tumpang trafiknya tu kan.  Kita kan satu komuniti blogger yang mesti hidup tolong-menolong..cewahs, ada gaya nak boleh bagi ucapan untuk Hari Guru ni.






Cukup-cukup lah, aku ni sejak cuti ni dah macam ketagih dengan kyboard ni. Ada je nak tekan-tekan jadikan entri di skrin satu persatu post di duniaku ini. Cukup-cukupla ni, malam ni rasa nak exercise lebih, jom la berlari-lari di blog.
*peace!










menjeling menjeling ku bertentang,
mata kita sama memandang.
Ops!

3 comments:

Cik Tom said...

wah tahniah bakal cikgu dpt masuk bloglist ben...tahniah ye..

cik tom dh publish n3 segmen review..kalau emiey nak join boleh la :)

Amirrah Zawani said...

oh baru tau emiey ni bakal cikgu :D

♥-- emieysandra --♥ said...

@ Cik Tom
:- mekasih..ye k. ok Cik Tom! Tungguuuuu..:P

@ Amirrah Zawani
:- hahaha..ye k, jarang sgt citer hal ni..tp ntah camne bila abg ben tnye kt post die, cpt je emiey gtau..ehehe :)