Ayam Goreng Sucee Comel!

 As-salam..

Semalam baru makan ayam goreng yang dibeli di pasar malam. Adik yang belanja, sebab aku terlampau pokai sangat sekarang ni. sob3.  Esok baru nak keluar pi  tunaikan cek yang dapat tu, tapi rasenya kena tunggu tiga hari dulu kan baru boleh keluarkan duit kan?. Maklumlah, ni first time cash out takde pengalaman lagi.  Terima kasih Nuffnang!

 ~ayam goreng yang tak disalut tepung, cilok dari Google baik hati, sodap jugak asalkan ayam goreng kan~



Esok aku tak boleh la nak berfoya-foyaan sangat untuk berwindow shopping sebab kena bawa budak kecik umur 5tahun.  Tak pepasal jadi baby sitter kejap.  Siapakah si budak kecik itu?.

Ini Sucee, kakak kepada dekNis. Diorang dua beradik je, sebab tu dua-dua comel dan manja!


~sucee dengan kak ngahnyer yang bermuka garang tapi dalam hati ada kebun bunga tahi ayam ataupun bahasa saintifiknya lantana camara ;)


Yang bagusnyer, semua akan disponsor oleh ma kesayangan.  Thanks ma! 
Aku pun dah cukup-cukup rasa bersalah, sejak besar dan dapat elaun (study IPG) ni tak suka dah minta duit dengan ma. Yela, family aku bukan senang sangat untuk aku diberi elaun Pa&Ma tiap-tiap bulan.  Elaun yang aku dapat, tu la duit aku. Tapi, bila dah susah ni kena la jugak nyendeng kat ma buat muka seposen. sob3, mai la sedih sama-sama aku. :P


psst : tadi dapat surprise!

13 comments:

Nurul Shafiqah Mohamad Sobri said...

anda d tag oleh pqahcool...

http://pqahcool.blogspot.com/2010/12/pertandingan-blog-paling-superb.html

tQ ~_~

ummiarissa said...

psst:surprise apa?tak nak share ke?

Cahaya Kehidupan said...

owh,nak tau gak surprise apa tu..

samalah,dulu time cahaya study,memang tak suka susahkan puan emak,bila ditanya ada duit,cahaya jawab ada padahal duit dalam purse tggl 10 hengget je ,elaun lambt lagi nak masuk,tapi naluri emak mmg tiada tandingan,bila dia datang asrama,dia terus je bagi duit...terharu time tu,emak memang ada naluri yang kuat...lun u mom...=]

AiDa AzRyN said...

Whoa!ayam goreng!! nak rasa sket boleh? 0_0

AiDa AzRyN said...

Whoa!ayam goreng!! nak rasa sket boleh? 0_0

sugar2 kapas strawberry said...

beli mano aye tuh?

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah best dah dpt cek nuffnang. Tahniah yer

YUL said...

peh, terliur tengok ayam tu, haha.
kalau dah tak de sen time belajar trpkselah kene mtk, mak ayah xnk tgok kita susah tak de duit smase kite jaoh darinye, orang tua kita lebih memahami keadaan yang kita hadapi sekarang nie

emieysandra said...

alhmdulillah..hrp2 mkin murah rzeki ng nuff. Sal surprise tu, nnti la buat entri, tgh xde mood :(

love ma & abah ♥ >__<

Miecyber said...

Tak tahan tengok ayam goreng tu....

krole said...

wuahhh lapo lak tngok ayam goleng tue~

Ain Zulaikha said...

hoho berbunyi lak tengok ayam tu , adehh lapo

ARJUNA.Inc said...

waa.nampak aym 2 tgah hari cmni..da tingin daa..hehe..tp mak x msak ayam rini!!..arghh!!..haha