Tutorial : Daftar Nuffnang.

As- salam..

Cik Hani ada minta aku ajarkan cara untuk letakkan nuffnang.  Tapi, baik aku bagitahu dari awal camne nak daftar nuffnang dulu kepada blogger yang baru dan aku tahu ada kawan-kawan aku yang masih tak de nuffnang ni.  Nuffnang ni dikenali di kalangan blogger kerana kita akan dapat duit kalau dapat menarik trafik ke blog kita.  Tak nak citer lebih-lebih sebab aku tak berapa arif lagi, takut tersalah bagi ilmu lak kan.  Kita mulakan tutorial hari ni dengan pesanan biasa, sila right click pada gambar untuk hasil gambar yang memuaskan. TQ.





Mula-mula dafrtar nuffnang dengan cara klik je kat mana-mana lambang nuffnang yang macam gambar kat bawah ni kat blog orang lain (bagi yang baru nak daftar) ataupun terus ke ni http://www.nuffnang.com.my/, yang akan terus ke home nuffnang.





Bila dah bukak home Nuffnang yang camni.

Lepas tu, klik sign up kat atas tu. Kat sebelah kanan tu ada pilihan bahasa. Gunalah bahasa yang korang arif yer. 
Then, akan kuar kat bawah tu sign up as, korang ambik la blogger kan. 
Kemudian isi segala pertanyaan yang ada kat sini.



Isi segala pertanyaan sampai bawah, and kat bawah tu lepas baca pasal term & condition Nuffnang, korang tick je semua yang disuruh tick. Ermm..tapi kena la faham T & C. ;)




Ok dah, korang akan masuk page utama iaitu kira home korang la yang macam aku ni.

 Yang lain-lain tu boleh explore sendiri, aku  cuma nak tekankan pasal Blog Manager ni.



 Yang ada heart merah tu perkara-perkara yang penting. Pilih opsyen Global CPC, baru ada iklan bila trafik anda naik.



Cik Hani yang minta tutorial memasang Nuffnang tu, jap ag ea.


16 comments:

Anonymous said...

wa.. bgus2 ;D

macy

Anonymous said...

wa.. bgus2 ;D

macy

cik hani said...

tenkiu2 emiey..
saye try daftar nuffnang dulu k..
=)

Anip™ said...

wahhh~ rjin kaw wat tutorial yer..huhu

1)Kilang Al-Quran Dan Bagaimana Al-Quran Dibuat ?
2)Mengumpat! Adakah Ianya Hobi Manusia Zaman Sekarang ?
3)Menjadi Tunang Orang Tanpa Kita Sedar, Biar Betol ?

AiDa AzRyN said...

Whoa... thanx 4 de sharing.. ngeh2.. :D

♥-- emieysandra --♥ said...

@ macy
:- hehe, tQ macy!
pmalas betOi nk sign in ;p

@ Cik Hani
:- la..xdaftar lagi rupenyer, cpt2 pi daftar. ;p

@ Anip
:- iyer ;p

♥-- emieysandra --♥ said...

Aida AzRyN
:- welcome aida ;)

cik hani said...

emiey.. nk tanye..
email tu ltk email blog ke?

cik hani said...

yea !!!
finally..
dah bjaya daftar n aktifkan akaun..
=)
bersedia utk extn tutorial

♥-- emieysandra --♥ said...

@ cik hani
:- lagi sekali nak puji, cik hani memang bagus! ;)

Miss Diyana :) said...

salam..nak tanye...knape lepas sy daftar, tak keluar pun opsyen tu..? pilihan iklan plak ade yg CPC/CPA je.. bnde tu mmg btol atau sy yg salah..? kurg fham.. hehe

katakataDILA said...

Hey, thanks for ur tuto. Sgt mmbantu :)
Follow la blog I :)
http://adilasaidi.blogspot.com/

syanur said...

kenapa setiap kali nk daftar dy cakap ralat berlaku..
Jawapan FreeCap Captcha tidak tepat. banyak kali dah buat.. tension la!

Anonymous said...

salam

nak tanye...dgn cara ni kite leh dpt duit ke?? klu nak delete blog tu terus mcm ner lak???

From
Atenz

emieysandra said...

Wassalam..

yup, nuffnang boleh buat duit tp kne serius dn betul2 bg komitmen la =)

kalau delete blog, rsenyer automatic akaun nuffnang pun padam sb nuffnang akan sntiasa follow up perkembangan kita. cth bile kite aktif berblogging, sttus pd nuffnang akan jadi gliterati. so, klu xaktif..nuffnang sndiri akan outkan blog kite. ehehe. maaf yer, kalau ade blogger yg lagi otai bce & rse bnde ni slh tlg betulkan =)

emieysandra said...

Wassalam..

yup, nuffnang boleh buat duit tp kne serius dn betul2 bg komitmen la =)

kalau delete blog, rsenyer automatic akaun nuffnang pun padam sb nuffnang akan sntiasa follow up perkembangan kita. cth bile kite aktif berblogging, sttus pd nuffnang akan jadi gliterati. so, klu xaktif..nuffnang sndiri akan outkan blog kite. ehehe. maaf yer, kalau ade blogger yg lagi otai bce & rse bnde ni slh tlg betulkan =)