Makan pagi ?

As salam..

Selamat pagi,
Gudmorning!
~_^


Hari ni, matahari akan terbit sebelah timur..eh, memang tiap-tiap hari pun! adoiyai.



Sebelum matahari meninggi, dah bersarapan ke belum?
Sarapan tu pagi, masa matahari tak naik lagi.
Bila matahari dah naik, makan waktu tu jadilah makan tengahari. Aip, sume orang tau la, membebel lak aku pagi-pagi ni. 



Masa aku dok asrama (study Melaka), lebih-lebih lagi time weekend, makan tengahari dan sarapan dijamakkan sekali. Bukan sebab bangun lambat, ehehe yang tu kadang-kadang je. Sebabnyer, susah nak cari makanan jawabnyer sekalikan la waktu makan tu.  
Sedih la mengingatkan masa dok asrama.  Okey, sekarang ni bila dok umah, anytime makan.  Yippi3x.


Makan pagi dengan sosej goreng + omellete (telur dadar).
Ups, not my taste.



Hai nasi goreng!
sungguh sedap, sungguh lazat!

Pagi-pagi aku dah cari nasi, walaupun mengikut pengambilan makanan seimbang, nasi ni kategori berat.
Yang kategori obesiti, jangan suka cara aku ni eh. *peace.



p/s : elok ke makan nasi pagi-pagi ni?emm..



10 comments:

Makbed said...

makbed pun bfast cari nasik, tapi bukan nasi lemak

HaNTwO said...

pokcik suka makan kurma je hahaha..

hudahazwani said...

salam..hye emieysandra comel..hehe..na bagitau..SAYA SUKA BLOG AWAK LA!

http://hudahazwani.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

AiDa AzRyN said...

nasi goreng!! my faveret! :D

intanurulfateha said...

makan pagi bagus tp sis jarang makan pagi
slalu terus tghari :P

♥-- emieysandra --♥ said...

@ Makbed
:- jage badan la tu ;P

@ Hantwo
:- alhamdulillah, amalan mulia tu ;)

@ Hudahazwani
:- tqvm.teruskan support yer ;)

@ Aida Azrynn
:- my feveret tOo!

@ Intan Nurulfateha
:- kena makan sis, penting tu..camne nak besar nih, ehehe ;P

rieyana ynn said...

wah...myk makanan kat sini...laporrrrr)))))))))))...ahaks...;p

Latifah said...

nasi goreng?? nyum2...
nasi goreng kira okay lagi, Latifah kadang2 breakfast makan nasi putih + lauk terus... =)

♥-- emieysandra --♥ said...

@rieyana ynn
:- jOm makan ;)

@Latifah
:- nak pulak lauk ayam..kih3 ;P

Anip™ said...

sedap ntgk nasi grg ko buat tu..nk sikit boleh..

1)Mengumpat! Adakah Ianya Hobi Manusia Zaman Sekarang ?
2)Menjadi Tunang Orang Tanpa Kita Sedar, Biar Betol ?
3)8 Perkara Tentang Lelaki Yang Korang Mesti Tahu !