Belajar dan terus belajar.

As-salam..

Selamat petang..
Alhamdulillah, hari ni dah panas dan bolehla jemur baju kat ampaian luar rumah.
Dan lepas tu sambung balik menghadap komputer di ribaanku.  Mata yang dah giler addict on screen ni. huh! -_-"



Okey, hari ni aku belajar sesuatu lagi. Bukan belajar juga, tapi menemui ilmu baru.  Buat watermark. 
Watermark yang orang letak kat gambar sebagai penanda ini gambar saya.  Dulu, ramai yang dok tempah watermark ni dengan orang yang lebih amatur.  Lawa-lawa tapi aku tak berminat sebab aku cepat bosan.  Nanti pakai tak sampai seminggu dah boring.  Lebih suka dengan ejaan adress blog je kat gambar tu, baru tau ni aku punya la.  ehehe.  Tapi sekarang, bila dan belajar buat header transparent tu, baru tahu macam mana nak buat watermark jugak.  Dan gabungkan dengan pengetahuan lain.  Itulah, belajar kena berterusan dan tanpa sedar ia akan berkembang.

Ape pandang-pandang?nak tengok selalu, boleh pi kat shoutbox, ehehe.

Itulah watermark aku, yang warna pink tulis emieysandra. Ehehe, sadis betul. Ingat lawo kot-kot ada bunga-bunga or gambar katun pompuan yang comel-comel ke ape tapi rupenya macam buka editor gambar dan tambah text je.Aipp! ini kan first buat, jadi simple sudah.  Kalau dikurniakan kerajinan yang melimpah rajin baru boleh buat gempak-gempak yang setakat level simple haku nih. kui kui.

Takpe-takpe, dulu aku buka blog dengan ilmu yang zero, dok bercakap pasal 'entri' yang aku sangat kedaratan bila dengar. Mana sidebar oh gadget lagi, haiyo..mahu cuit sape kat sebelah untuk bertanya. nobody, but me je la yang boleh tolong diri sendiri.  Minat punya pasal, belajar la dan belajar lagi. Try and error banyak kali. Sekarang pun masih belajar untuk meningkatkan prestasi dengan cara banyakkan membaca entri blogger lain yang murah hati memberi tips. Bila tengok je tajuk Tips kat depan mesti laju nak baca, orang lain pun sama, betol kan? Baguslah, sama-sama mencari ilmu.

p/s : sampai bila-bila pun kena belajar, tol x?.



9 comments:

twinkle twinkle said...

betul2,,xkesah la stdy pape pon kan :)

rieyana ynn said...

wah...cantik lah tu kan..;D

sugar2 kapas strawberry said...

okeyla ni..simple but nice :)

Pendekar Berkuda said...

ya..mari belajar...belajar sehingga terpintar...terpintar mampu menggegar...dan yang berubah cuma pandangan...oh..biasa...pendekar dan anda biasa saja...(^_^)

♥-- emieysandra --♥ said...

twinkle twinkle
:- yup, belajar la pe2 pun, asal benda baik ;p

rieyana ynn
:- ye k?ehehe.

sugar2 kapas strawberry
:- tQ!

pendekar berkuda
:- yer, biasa biasa..kita hanya biasa..kih3, xabih2 ;p

Anip™ said...

wah~ cutelah watermark bru ko tu..heheh

1)Bila Isu Bertunang Tanpa Sedar Itu Salah, Harap Maklum !
2)Kilang Al-Quran Dan Bagaimana Al-Quran Dibuat ?
3)Mengumpat! Adakah Ianya Hobi Manusia Zaman Sekarang ?

♥-- emieysandra --♥ said...

Anip
:- heh, ikhlas ke tu..huhu ;P

cik hani said...

sentiasa belajar...
=)
wow..watermark baru...
cantek,cute..simple but menarikk
=)

♥-- emieysandra --♥ said...

@ cik hani
:- tQ hani ;)