Mencari identiti blOgger yang hilang.

Salam..

Hari ni..dunia ni rase berputar-putar je, nampak bintang-bintang, bulan pun ada..eh, tetiba je banyak lOve yang camni  ♥♥♥♥♥ 
Dah..dah..kalau nak tengok banyak lOve cari sini okeyh. TRUE LIFE

Ok, malas ni aku study diri aku and berjaya jawab satu soalan tanpa tinggalkan satu tempat kosong pun, yeah!!

tag ni daripada Lydia Miza, terima kasih la sudi nak kenal emiey ni macam mane..Mungkinkan telah tenggelam jauh ke dasar lautan eh..i tak reti berenang la..dan meninggalkan identiti sebenarnye? cess..jawab-jawab.
 


Soalannya :-  

Once you have been tagged, you are supposed to write a note
with 25 random things, fact, habits, or goal about you.

At the end, choose 25 people to be tagged.
You have to tagged the person who tagged you
If I tag you, its because i want to know more about you.



Jawapan dari Emieysandra :-

1.  Nama penuh saya Nur Amirah binti Abu Bakar, anak kedua daripada tujuh adik-beradik.  Saya dipanggil kak ngah di kalangan keluarga. Pada awal pembabitan saya dalam dunia blogging ni saya pernah cerita pasal diri saya kat sini. perenggan ni bunyinyer agak skema jer..:p
 
 
2.  Emieysandra itu adalah saya.  Saya cipta nama tu sejak Tahun6 lagi dan bila masuk sekolah menengah, mana-mana buku latihan saya pasti diconteng nama emieysandra tu. Sekarang saya mula mencipta empayar emieysandra..hahahaha (ketawa dengan bongkaknyer, werkk!). Yes, i lOve myself, i love emieysandra!

3.  Saya anak manja yang tak suka dimanjakan.  Faham? tak faham ea.  Saya suka merajuk dengan abah ngan ma, boleh pulak tunggu diorang pujuk.  Kenapa saya merajuk sebab saya suka buat sesuatu ikut otak kepala pemikiran saya. please, jangan ikut perangai yang tak baik niSekarang, saya dah tahu apa yang ma dan abah buat dulu adalah untuk kebaikkan saya. Thanks banyak-banyak kerana mencorakkan saya dengan pelbagai warna-warni dan menjadikan saya sekarang!

4.  Saya seorang yang lembut. 
lembut hati, lembut suara. lembut badan..aah..xcaye sudah!

5. Saya seorang yang romantik a.k.a jiwang..ciskek tol, sila muntah kalau nak muntah yer..

6.  Saya seorang bakal guru.  Buktinya, saya menggunakan bahasa skema 'saya' dalam entri ni..ehehe. skema sikit ade la.

7. Saya suka (HACKS) Hanya Aku Cinta Kamu Seorang.  Buktinya, saya dengan dia selama hampir 3tahun. Tak lama je lagi nak sambut anniversary yang ketiga.


8. Saya suka bidang penulisan. Buktinya, saya suka blOg Cikgu Zara dan Mukasulit Naz..suke cara penulisan mereka-mereka ni.

9. Tak suka ais batu..selalu buat saya pening, tapi sejak kebelakangan ni saya agak kerap beli minuman berais dan ia buat saya pening..ais..pening..ais..pening..pening..pening..peningggggggggggg... 

10. Saya bukan seorang yang peramah. Bukan. Tapi saya amat ramah dengan penulisan saya sehingga mengedik-gediks keterlaluan macam sekarang..eh..eh..bukan saya memang gedik ke? konpius..konpius..konpius bila salah fius ni..~lalalalalala


11. Saya seorang simple.  12.Tension tu musuh saya.  Jangan buat saya tension.lol..

13. Saya sayangkan kawan-kawan saya, terutamanya kawan-kawan sejak sekolah rendah dan menengah dulu sehingga saya buat Contest Teman Sejati, thanks banyak-banyak sebab ramai yang support contest tu :)

14.  Saya sangat minat Siti Nurhaliza, suke sangat tengok beliau dan mendoakan semoga beliau cepat dapat anak dan cepat-cepat pakai tudung penuh :)


15. Suke melihat keindahan alam. owh pantai..


16.  Tak addict pada aiskrim.  17. Tak suka tengok cokelat.  18. Suka merenung kek yang lawa.  Saya makan semua tu, cume kalau tak de pun tak pe!

19.  Ayam goreng itu kegemaran saya. sedap hingga menjilat jari..KFC! 


20. Suka tidur..suka hati, tidur.  Susah hati pun tidur.


21. <--Ini umur saya sekarang, muda lagi sebab tu tak terkejaq nak kawin ag..boleh pulak! 


22. Matlamat saya untuk bagi kesenangan kepada keluarga dulu baru nak kahwin...insyaAllah..Chenta Hati saya sangat faham dengan hal ni.

23. <-- Time ni saya akan habis belajar.

24. Saya suka riang-ria tak bermaksud saya tak serius dengan hidup.  Saya selalu berangan untuk menjadi wanita yang sempurna di sisi suami dan anak-anak, insyaAllah...love it

25. Tak suka menyibuk hal orang lain sebagaimana saya tak nak mereka dok menyibuk hal saya..sO, xmau tag 25orang tu..hahaha..pemalas!



update :- emiey jugak ditag oleh Aku, Gadis dan Tinta


~DONE~

8 comments:

dak eina said...

huhu eina pon kena tag gak yg nie..mls lg nk buat..

♥-- emieysandra --♥ said...

dak eina
:- huhu..pikirkan 25things dlm diri anda skg! :)

mia said...

hahaha..sy pon kene emi.xsettle pon lagik..hahaa

hasrul hassan said...

salam ...
hehehee... ada mangsa kena tag jawab soalan 25 nih yer .. fuhhh letih tu .. sib baik saya ensem skit .. kalau tak dah kena jawab ni... hehehehe


http://hasrulhassan.blogspot.com

yippeiii....caaaaabooooottttt~

Lelaki Ini said...

sma lew kte!!!
sgt2 suke ct!!!!

♥-- emieysandra --♥ said...

mia
:- emiey pun berkurun gak nk siapkan tag nie..ehehe :D

♥-- emieysandra --♥ said...

hasrul hassan
:- emiey tak tag sape2 la..MALAS n xsmpat la nk cari 25org tu, huhu..
~_^

♥-- emieysandra --♥ said...

Lelaki Ini
:- yes! jumpe geng..minat CT habis-habisan! ehehe
~_^