dongeng dalam Magika, barisan artis hebat..


Salam buat para pembaca..

siapa yang dah tengok citer ni?
Aku?
lom tengok ag r.

tapi cam best jer..almaklumlah, dulu kecik-kecik suka sangat tengok cerita-cerita dongeng ni.  Ha..dalam citer Magika ni leh terus jumpa macam-macam watak dongeng dahulukala..hanya dalam satu filem je!!
KRU ni kreatif betol la..

Sinopsis :-
Mengisahkan bagaimana dua beradik yang tersesat di alam bunian selepas keluar rumah pada waktu Maghrib.
Ayu (Diana Danielle) berhadapan dengan ujian sukar untuk menyelamatkan adiknya iaitu Malik (Fimie Don) yang diculik nenek kebayan lakonan Ziana Zain. Bagaimanapun Ayu bernasib baik kerana dia bertemu dengan Bad Mawi)yang membantu menyelamatkan mereka keluar dari dunia asing itu.
 Magika menampilkan beberapa watak dongeng seperti Badang,Pak Pandir, Mak Mandir, Mahsuri, Bawang Merah Bawang Putih, Hang Tuah, Puteri Gunung Ledang, dan Batu Belah Batu Bertangkup.








 ~sumber gambar dari mr gOogle~


p/s : nak pi tengok, tapi sibuk la..minggu depan kena pi camping lagi.  Time weekend mesti nak berehat kat bilik je, lepas tu kena get ready untuk exam lak.huh (-_-").
Sape yang dah tengok citer ni?
Adakah ia BEST ??!




10 comments:

lan_ax said...

blom tgk lagi.. tp dh tgk review dia.. nampak macam menarik gler.. maya karin ada banyak.. mawi rambut panjang.. m.nasir jd ape ntah.. tp org tua la.. msti kena tgk ni..
http://www.duitlama2u.blogspot.com/

AiDa AzRyN said...

yup best! :)

♥-- emieysandra --♥ said...

lan_ax
:- jOm2..eh..ehehe
~_^

♥-- emieysandra --♥ said...

Aida Azrynn
:- mesti tgk nie..
~_^

nasarudin said...

best woooo..dah tgk sampai abis da..bab naga tu menarik la..tp mawi kena blajar berlakon lg la...
http://nasarudin-com.blogspot.com/

♥-- emieysandra --♥ said...

nasaruddin
:- ye k?emmm..tgk citer lakonan mawi sblum ni pun, emiey rasa cam2..

twinkle twinkle said...

MCM best je,,poster die lawa :D

MsFazlillah said...

uishh erma pun lum tgk lagi..

Yann Mazian said...

memang best citer ni. yann dah tengok. kelakar sangat. hehe. :)

nasarudin said...

apa lagi,dtg la menonton magika di pawagam..hihihi..