aku kOnpius..

Salam buat para pembaca..


Tadi bukak email..
tengok inbox..banyak rat jugak la, almaklumlah malas tul nak bukak email ni.
Tetibe tergerak nak bukak mesej spam.


Ada satu mesej 2 dari diri aku sendiri.
Lepas tu mesej yang sama juga dihantar pada beberapa kawan aku yang lain.
Mesej tu mengandungi link ke satu web, tak leh nak bukak web 2 sebab internet slow tadi, tak tau web ape.


AKU KONPIUS
bila masa aku hantar mesej tu??!

Patut la sebelum ni ada seseorang yang marahkan aku supaya mengurangkan penggunaan internet dan menyarankan jangan terjebak dengan iklan bukan-bukan hingga mengajak dia menyertai sekali.
Aku memang blur la, sebab aku tak tau iklan ape yang telah aku bagi pada dia.
Tapi tadi, baru aku perasan rupanya link ke web iklan itu pun turut dihantar pada dia.

Aku betul-betul tak tahu hal ni.
Ini mungkin sebab aku ada menggunakan email untuk daftar apa-apa macam scribd, photobucket or else.

p/s : hal ni hal biasa je ke? apepun, i don't like.
please, someone tell me camne hal ni boleh jadi.

hope jugak entri ni boleh buat 'seseorang' tu paham yang aku tak tahu ape-ape dalam hal ni.




10 comments:

wanie_cmi said...

Blom penah jadi lagi..
setakat ni spam banyak diterjah oleh mesej org 'giler' yang nak kan duit org

http://mamawanie79.blogspot.com/

♥-- emieysandra --♥ said...

wanie_cmi
:- yela, xpasal2..orang len pkir len kat emiey, yg xphm sgt..kite xsend pun msj 2, tp cam automatik msj 2 dihantar dari email kite..
xsuke la camtu..:(

nur said...

penah gak dapat email camtu- no subject.. menyesakkan mailbox je
ALL IN ONE

HaFizRahMaN.com said...

moga seseorang tu membaca..hahhaa

♥-- emieysandra --♥ said...

nur
:- menyesakkan boleh dlete..
tapi bile ada orang pndang serong kat kite, 2 yg xleh dlete..
~_^

Nia Hashaari said...

agak2 link pe tu ea..?
try ler bukak lenkali..) next time ingat2 la ea..)

♥-- emieysandra --♥ said...

Nia Hashaari
:- link ke web iklan..
ntah ape2, pasal ni la yang **** slh anggap n suh i stop layan intenet.

♥-- emieysandra --♥ said...

Hafizrahman.com
:- yup, emiey mmg harap cmtu..
nak bersihkan nme baik la, bukan emiey yang nak hntr msj2 2..
dah automatik jadi..huhu
~_^

SYaMiLa said...

kalau link tu pelik je baik tak yah bukak...sebagai langkah berjaga2...

Recent Post "Cik T Makan T"

♥-- emieysandra --♥ said...

Syamila
:- okeyh!
tQ..~_^