Aduh!..sakitnyer, gara-gara sambal udang

Salam buat para pembaca...

Sejak dari pagi tadi, perut aku dok rasa memulas je.
Bila lecturer keluar, baru aku sempat sapu minyak panas sikit dan tidur..*time tu tak de lecturer masuk ag k..*
Bila lecturer  muzik masuk tadi, ok..wat cOol je r walaupun dok menahan sakit perut nie..dalam otak dok pikir, "bila la lecturer ni mau kuar, aku bukan follow ape yang die dok lecture kat depan tu."



Aku dengan sedihnye mengadu kat doktor hatiku *sukesuki je sakit perut tapi col doktor hati*..

Dia tanye la, sahur tadi makan ape.
Aku pun dah cuak nie, tapi jawab dengan jujur la
'Makan nasi dengan sambal udang'

"Ha..patut la sakit perut, pagi-pagi dah makan pedas dah tahu perut tu gastrik, nak makan pedas jugak.  Bulan- bulan puasa ni sepatutnye elakkan makan makanan pedas. Ini tak, nak suruh sape lagi sayang perut awak tu kalau bukan saya, eh awak sendiri. Minum susu tak mau, agah nak makan pedas!"

kan..berjela doktor tu dok membebel kat aku. 
ehehe, tipu je..
ayat doktorhatiku yang ori hanyalah dua ayat terawal..yang lain aku yang bebel untuk diri sendiri..hahaha

Nampaknye lepas ni aku kena beli sayur air je la, makan sayur air je.
Tak suke sangat bila kena kawal makan, nak makan tu tak boleh nak makan pedas sikit pun tak boleh.

Oleh itu, jagalah perut anda leklOk yer, sayangilah ia bagai jantung hati anda.
*kempen baru nie*


Ok lah, dah lewat ni nak bersiap gi setting tempat untuk Majlis Berbuka Puasa Jabatan Prasekolah.
Makan lagi..harapnye tak de menu sambal udang..kalau ade, aku baham je..~lalalaa


p/s : siapa tahu maksud perkataan yang dibOld merah kat atas tu?hik3

 Selamat Berbuka kepada semua muslimin dan muslimat!
 


16 comments:

Fyzal said...

word yg bold tu maksudnye gagah. :) betoi tak?

naz said...

haha padan muka boooo

apik pehe said...

agah tu maksudnyer berlagak,koya,..hehehe

♥-- emieysandra --♥ said...

fyzal ~ tett!! salah..huhu

naz ~ ish3..smpai hati dikau..lalalaa

apik pehe ~ pehe sajo die..hahaha..tOl r tu..

~_^

apik pehe said...

yes2..nok hadioh..ore kb jah..kube keriang

Tomato Gurl's Life said...

agah=berlagak...haha...
emiey orang mana ni dear ??

Sitisifir10 said...

Memang ada gastrik ye?? take care ek...

Aidi-Safuan said...

agah tuh maksudnyer cendol. kan?

♥-- emieysandra --♥ said...

apih pehe ~ gi r pilih kt parkson kb, phtu byar sndiri deh..kih3

tOmato ~ dgn bangganyer, dari ngeri cik siti wan kembang ler..ehehe

siti sifir ~ ha'a..ok! tenkiu yer..

Aidi ~ tett..salah!! sila cuba sekali lagi..huhu

p/s :- tak tahu la kalu ade loghat ngeri len gunakan agah utk mksud len lak..

~_^

kata hati bukan kata mulut said...

tetiap minggu bbuka dgn sambal udang..sodap~

♥-- emieysandra --♥ said...

ha..sodap kan

sekamar rindu said...

salam..

agah tu...( berlagak ..)..

rasanya..:)

ciK LyndaWawa igUana said...

semoga cepat sembuh sista..=)

♥-- emieysandra --♥ said...

sekamar rindu :-
cikgu memang betul..ehehe

♥-- emieysandra --♥ said...

cik Lindawawa :-
alhamdulillah, dah semakin ok..thanks

~_^

Black_roses92 said...

untung gak dapat makan sambal udang.. kite nikmat makan seafood da kne tarik.. huhu..sdey aw.. klw makan nanti, gatal2 je.. huhu.. ;'(