siapa Romeo?

Salam buat para pembaca..


Rome dan Juliet merupakan kisah cinta agung. Bersemi cinta antara sepasang kekasih yang setia.  Tapi, aku mencari si Romeo dalam kalangan classmate ku..ooOps,  semua clasmate aku ni pOmpuan, jangan pikir bukan-bukan yer.


Alkisahnye, semua clasmate aku seramai 20 orang telah terlibat dengan permainan Romeo & Juliet.  Setiap orang akan mendapat kertas yang tercatat nama salah seorang clasmate. Nama orang yang tercatat tu akan menjadi Juliet pada orang yang mendapat kertas tersebut. Nama Juliet masing-masing hendaklah dirahsiakan daripada sesiapa pun. Permainan ni berlangsung selama seminggu. Tak boleh lame-lame, nanti terkantOi pulak kan.


:- mamat ni tunggu sape pulaks -:


ContOhnya :-
 si A ni dapat kertas yang bernama si B, maka si A ni merupakan Romeo kepada si B dan si B pula Juliet kepada si A.


Permainan ni ada syarat-syaratnye :-
- Setiap Romeo kena jadi pengintai setia pada Julietnya
- Memberikan sekurang-kurangnye 3pucuk surat sebelum permainan ini tamat.
- Hari terakhir, kena bagi kat hadiah kat Juliet masing-masing


Hari ni dah masuk hari kedua permainan ni, tapi Romeo aku masih menyepi tanpa seutus surat pun!..


Memang rasa teruja sangat dengan permainan ni.  Ada rasa macam zaman sekolah dulu pulak, time dapat surat dari abang seniOr..ahaksssss!


p/s:  permainan camni memang elOk sangat untuk mengeratkan ikatan silaturahim dengan rakan sekelas kan..

thanks to kak Laily  yang memberikan idea ni.





5 comments:

PrincessKawaii said...

Giler best game korang..
spe la agaknye ur romeo kan?heheh
nnt jgn lupa update spe romeo kampp tu..
nak tau jugak :))

♥-- emieysandra --♥ said...

itu mesti..ehehe
xsbar gak nk tahu ni..ehehe

~_^

faizzazh said...

permainn yg plik.. frst time dgr ni..
klik jgn tk klik heheh ;-)

[CiK cAmEn] said...

wow! macam best je,nnti nak trylah.hihi

[sutera kasih] said...

ingtkan game kmputer, smgt dh sy view manatau bleh donlot hehe..tp menarik jgk game korg tu kan..unik ! kalo dulu kitorg main game mentor mentee, lbih krg sama jgk cara game korg, yg best, dpt hadiah hehe