saya nak DIET!!

Salam buat para pembaca..

sape yang nak diet tu?

kamOo k?

kamOo?

kamOo ea?

aku ni dah la obesiti versi bacaan kg yang kecil a.k.a KURUS, takkan lah nak diet lagi..
nanti jadi macam ni
:
:

tak mau ea, ini dah jadi sejenis penyakit tau.

ANOREXIA NERVOSA

Penyakit yang selalunya melanda kaum wanita apabila dia terlalu memikirkan untuk kurus padahal dia dah kurus.

not gOod ye kawan-kawan, biarlah kita memiliki berat ideal dengan kesihatan yang baik!!
Kalau dah kurus sangat tu, cepat-cepat lah ikhtiar supaya dapat naikkan berat badan ke berat yang ideal.(monolog dalaman aku :- Ok2) .
Jangan pulak mentang-mentang dah kurus..lepas makan, terus baring, nanti dapat penyakit lain pulak.  Not gOod!!

apabila kamOo macam ni pulak??


OBESITI!!

Ini pun satu penyakit, bukan salah sOrang nama peminat DatO' Siti yer.  Penyakit ini pun nOt gOod!!
Obesiti terjadi apabila kamOo mempunyai berat badan yang berlebihan iaitu bacaan kg yang besar.
Banyak kekurangannya apabila menjadi obesiti, tapi janganlah lemah semangat dan putus asa yang akan menyebabkan kamOo makan..makan..makan.lagi.

Cuba cari jalan untuk turunkan berat badan dengan cara mendapatkan khidmat nasihat doktor dari segi pemakanan dan juga aktiviti senaman.  Bukan dengan cara mudah mengambil pil kurus. Not gOod yer..

tapi..

sebelum itu, aku sarankan supaya berterus-terus dengan masyarakat di persekitaran kamoO seperti ibu bapa, kawan-kawan atau pasangan kamu bahawa kamu ingin menurunkan berat badan serta berterus-terang bahawa kamOo mengharapkan sokongan dari mereka.  Motivasi dalaman itu amat penting supaya kamOo tak delah hangat-hangat tahi ayam untuk menurunkan berat badan.

p/s : gOod Luck kepada yang sedang berdiet..chaiyOk chaiyOk!!

uhuk uhuk!!tekak aku semakin sakit, hidung asyik soh seh soh seh je..dan badan panas ni..
tak mO demam..
ma..nak tiDo atas riba..
isk isk..T__T
http://www.emocutez.com


9 comments:

Fyzal said...

sederhana sudah mencukupi :)

::AnEp:: said...

obesiti lg cumel..hak3

Hariz said...

Saya mau dietttttttt

New Entry Prof-Hariz
Keajaiban Malam Jumaat

maCy said...

aduhh.. diet ape lg? maCy mau diet utk gemuk..keke

♥-- emieysandra --♥ said...

fyzal ~ yup, betOi 2..

anep ~ owh..anep nie..

hariz ~ nti emiey g tgk yer

macy ~ jOm2 kite diet utk gemuk yer..

~_^

AiDa AzRyN said...

haish.. kte nk gemukkan sikit.. hehehe~ *tiba2.. :DD

De'din said...

bulan posa pon dah dekat ni..
elok lah tu..
yg nak gemuk..
selalu2 lah p bazar ramadahan
yg nak kurus..
kerap2 lah..
mkn apa yg ada ja..

Aleeya said...

HEHEH TAKOT TENGOK GAMBO ANOREKSIA TU..PADA AKAK BIA LAH GEMOK BAM BAM PUN TAKPE..DARI KURUS GITU..TAKOTTTT

♥-- emieysandra --♥ said...

aida ~ ololo..lagi chumil la nti..

de'din ~ betOi 2..

aleeya ~ ha'a..mmg tkut tgk gmbar pOmpuan anorexia 2..

~_^