my Miss. BB

Salam buat para pembaca...

dah lama aku tak publishkan entry..
bukan setakat publish entry, blOgwalking pun tak larat ea, bukan setakat semput, xde minyak terus...hwaaaaaaa!!!

Ok la, sebenarnye, entry kali ni lebih kepada nak stOry mOry kat sesiapa yang singgah kat blOg aku ni..macam la aku tak stOry mOry sebelum ni ek..

aku dah tak dapat online sesekehati jam aku lagi dah, disebabkan Miss.BB sejenis brOadband yang berwarna hitam dan hanya kepunyaanku buat hal.  Aku dah periksa betul-betul kemungkinan sebab Mrs.BB aku ni buat hal. Antaranya,

*kena pOtong sebab tak bayar
-: tapi bukan ini penyebab  nyer, sebab aku dah tanya cik operatOr maxis. Confirm!..bukan ini sebab nyer. i bayar cash untuk 3bulan terus tau!! errr...(-_-")

*mOdem yang bermasalah
-: disebabkan aku menggunakan mOdem Sony EricsOn, yang memerlukan aku install menggunakan cd, maka aku tak dapat reinstall kembali. Cd tertinggal kat asrama pulaks..tak dapat nak cOnfirmkannyer.

*simcard rOsak
-: ini pun berkemungkinan, aku pun tak dapat cOnfirmkan alasan ini sebab kena pergi maxis center.  Maxis center yang terletak berkilo-kilo meter dari kampung aku ni. Malas aih, baik tunggu balik Melaka je..sabO je lah!

-: Miss BB kesayangan hamba :-

-: cepat-cepat baik yer sayang :-

Biasalah hidup ni, takkan lari dari masalah.  Ujian itu hanya mainan yang diturunkan oleh Allah S.W.T kepada setiap hamba-Nya. Namun, setiap permasalahan itu pasti ada sebab sebagaimana ada penyelesaiannya.  Aku teringat kata-kata seOrang pensyarahku, " Ujian itu satu peringatan, mungkin ada sesuatu yang silap dalam hidup kita pada waktu itu, ataupun kita telah berbuat salah pada orang lain ".

Aku dh renungkannya, insyaAllah aku akan lebih beringat lepas ni..

http://www.emocutez.com
sila jangan buat muka serius k!!

p/s : entry ni tiada kesinambungan langsung dengan entry yang sebelum ni yer..

*update : bila dah balik asrama ni, aku cuba cari ape masalahnye dengan Miss BB ni.  Rupenya, betullah simcard rosak dan perlu ditukar kat maxis center.  Satu lagi problem,tak de satu driver kat dalam laptop aku ni untuk cOmplete kan installer mOdem tu.  Kat laptop member ok je bila install mOdem ni.  Nampaknyer, kalau tak de cara lain..kena format lagi la my lappy ni..(-_-")


2 comments:

PrincessKawaii said...

Ingtkan miss bb tu org. heheh..
sbb dulu my lecturer ada yg nama miss bb.nama dia bibi hamzah. heheh
Tp rupenye broabband. comel je nama tu :)
admire ur broadband.. smart la :)

♥-- emieysandra --♥ said...

haha..
admire my miss bb,
haish..xleh jdi ni

~_^