Ada Apa Dengan Blog??

Ok lah..aku tak nak citer pasal blOg orang lain..


just nak cerita apa yang ada pada BLOG the sweetheart ni sehinggakan aku dOk mengadap my lappy dan gOsok-gOsok my miss Black BrOad ni..

aku dah sediakan list ea..


1.  mengisi kekOsongan
:- tak kisah lah kekOsongan ape pun..
dulu masa aku clash dengan dat bOy, hatiku kOsong, blOg ni la jadi peneman..
sekarang ni time cuti, bila aku kekOsongan aktiviti (tak de aktiviti la), blOg ni la yang jadi peneman
aku juga kekOsongan kenderaan (tak de kenderaan sendiri la), aku berblOgwalking je dalam dunia blOgging ni..


2.  mencurahkan apa yang terpendam
:- tak best la hidup kalau asyik pendam-pendam kan, kalau dah ade peluang, baik luahkan kat dunia blOgging ni..serta mencurahkan idea-idea kreatif dalam bentuk penulisan @ dari segi menghias blOg ni, bukan calang-calang orang yang minat dengan kod html ni kan..lagipun, kat blOg ni la aku mencurahkan kisah suka dan duka hidup ini, berkOngsi dengan kenalan di alam maya ni serta mendengar reaksi & pendapat dari orang yang berbeza-beza..it's cOol!!


3  mencari pendapatan sampingan
:- aku mampu online je, sebab ma tak bagi aku buat kerja part time dalam cuti ni..sO, nuffnang dan yOuthsays kan ada..nanti tOlong klik nuff dan suppOrt campaign aku ea
aku masih belajar mengenai kedua-duanya..pasal nuff ni aku masih pening-pening lalat lagi..sape yang baik, sudilah bantu aku yer...(-_-")
hOpe kamOo tak kisah aku turut prOmosikan campaign yOuthsays aku, saling klik yer, bila kamOo dah klik campaign aku, tinggal je link kamOo, aku akan klik campaign kamOo pula..adil kan!!


4  dapat mengetahui infO-infO semasa
:-  kat blOg ni kan, kebanyakkan blOgger selalu update dan banyak mengenai isu semasa..sO, taklah blOgging ni membuang masa kan..


5  melatih dalam penulisan
:-  menulis ni tak mudah, masa mula-mula jOin dunia blOgging ni..aku ada tOpik nak menulis, tapi tangan jadi keras bila nak sentuh keybOard, tak tahu nak tulis ape..tapi sekarang, Alhamdulillah la...nak pula time cuti kan, mudah je nak pikir idea untuk buat entry ni..aku pun suke baca penulisan orang lain yang lebih kreatif dan mengagumi mereka..


p/s : Apa yang penting, aku ikhlas berblOgging ni untuk kepuasan diriku sendiri..





3 comments:

Fay Nana (Cik Fana) said...

betol betol betol. :D

dunspeak♥ said...

saya berblog kerana saya.............suka2 sajorkk hikhikk

fiq said...

saya pun =)